ČAČANKE osvojile ZLATO na BALKANSKOM prvenstvu

Čačak – Na Balkanskom prvenstvu u Fudokan karateu u Beogradu ostvarena je jedna u nizu želja Čačanki iz nacionalnog tima Srbije, da osvoje zlatnu medalju, što su svojim nastupom i učinile.

Ana Brajović, Marija Paunović i Aleksandra Ilić, devojke koje kao seniorski kata tim nastupaju već četiri godine, u svoju kolekciju su dodale i zlatnu medalju sa ovog prvenstva, jedinu koja im je falila. Inače, Ana i Aleksandra su iz KK „Čačak“ a Marija je iz KK „Nemanja“.

„Presrećne smo što je i ova medalja u našim rukama i što je pobeda ostvarena na domaćem terenu.“- kaže Ana.
„Kada postoji ljubav, prijateljstvo i želja, apsolutno ništa ne može biti prepreka ka ostvarivanju cilja“, dodaje Aleksandra.
„Još jednom smo dokazale koliko je ovaj tim jak, u svakom smislu. Učvrstile smo svoju poziciju na tronu“-kaže Marija.

Inače, devojke su na relaciji Irska-Srbija, zbog poslovnih obaveza Ane, ali to timu ne odmaže, jer kada se nađu na okupu, sve je podređeno treningu, druženju i takmičenjima. Iako bi mnogi možda odustali, to ove devojke nemaju u planu. Jako prijateljstvo, razumevanje i svi ostvareni rezultati čine da ovaj tim nastavi samo dalje. Odlično slaganje i van tatamija je ključ uspeha ovih devojaka.

Treba napomenuti da su ove Čačanke i fakultetski obrazovane, Ana je Master matematičar, Marija Strukovni inženjer a Aleksandra je student Akademije umetnosti. Tako da su devojke na svim poljima uspešne.

Podsećanja radi devojke imaju sledeće rezultate:

2013.- Zlato sa svetskog prvenstva, Prag;
2014.- Zlato sa evropskog prvenstva, Galati;
2014.- Bronazana medalja sa Svetskog karatea u Tradicionalnom karateu, Kairo;
2015.- Srebrna medalja sa evropskog prvenstva, Napulj;
2015.- Bronzana medalja sa svetskog prvenstva ujedinjenog karatea, Kopar;
2015.- Srebrna medalja sa svetskog prvenstva, Beograd;
2016.- Zlato sa evropskog prvenstva, Krakov.

Na svoju listu nagrada dodaju i posebnu nagradu udruženja novinara Čačka 2015. kao i nagradu udruženja novinara grada Čačka kao najbolji ženski tim za 2016. godinu.

U Beogradu su imali u svojoj konkurenciji dva tima iz Rumunije, a poznato je da je to zemlja koja se nameće kao najveći konkurent ovim devojkama. Međutim, Ana, Marija i Aleksandra su imale i ovog puta odličan nastup, koji je propraćen ovacijama i ogromnim aplauzom.

Pohvale i neverovatne komentare, devojke su dobile od osnivača i najvećih senseja karatea, braće Jorga Ilije i Vladimira, što je još jedan pokazatelj koliku su pažnju privukle svojim radom.

„Ne postoje reči koje mogu da opišu našu sreću i zadovoljstvo koje smo osetile juče nakon svih upućenih komentara na naš nastup. Verujemo da smo dobre, ali isto tako smo jako samokritične i radimo na tome da uvek bude još bolje. Takve smo sve tri. Bukvalno, dišemo kao jedna, kako na tatamiju, tako i van njega. Veliku zahvalnost upućujemo našim trenerima Zorani Kojić i Milošu Seniću, koji su svojim prijateljstvom i odličnom saradnjom stvorili i podržali ovaj tim, DREAM TEAM kako nas mnogi nazivaju. Verujemo da smo naš grad predstavile još jednom na najbolji mogući način i opravdale nagrade iz 2015. i 2016. godine. Posebnu zahvalnost upućujemo selektorima sa prvenstva na podršci Zorani Kojić i Saši Kovačeviću, kao i sekretaru Fudokana, Zoranu Jakovljeviću kao i svima koji su nas podržavali“, dodaju devojke.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.