Elizabeta Georgijev u Čačku:„Bibliobajka za velike i male đake-srećne knjiške vilenjake“

Čačak – U utorak i sredu, 31. oktobra i 1. novembra 2017. Gradska biblioteka u Čačku organizuje dvodnevno gostovanje Elizabete Georgijev, pisca i bibliotekara iz Dimitrovgrada.

Elizabeta Georgiev piše poeziju i prozu za decu i odrasle na srpskom i na bugarskom jeziku. Dobitnik je više nagrada za književni rad, od kojih je najznačajnija „Srpsko pero” za 2010. godinu. Piše dramske tekstove za decu koji su igrani na pozornicama u Dimitrovgradu, Nišu, Kraljevu i dr. Autor je emisija „Klinci i hlapeta“ i „Poponajci“ kao i većeg broja igrokaza koji imaju za cilj popularizaciju knjige, čitanja i stvaralaštva („Čarobna soba“, „Priča o Zmaju“, „Družina oštro pero“, “Priča o Bibliolandiji“ i dr.).

Prvog dana gostovanja, Elizabeta Georgijev će se u Osnovnoj školi „Božo Tomić“ u Prijevoru od 11.30 družiti sa predškolcima vrtića „Đurđevak“ (Predškolska ustanova „Moje detinjstvo“) i sa učenicima od prvog do osmog razreda osnovne škole. Tokom programa pod nazivom „Bibliobajka za velike i male đake-srećne knjiške vilenjake“ gošća će predstaviti svoju poeziju za najmlađe i odlomke iz lutkarske predstave čiji je autor. Prisutnima će biti predstavljen i knjižni fond ogranka čačanske Biblioteke u Prijevoru, a posebno najnoviji naslovi za najmlađe čitaoce. Uz poziv da odrastaju uz knjigu, gošća će uručiti besplatne članske karte Biblioteke predškolcima, prvacima i odličnim đacima škole domaćina programa.

Nakon druženja sa decom, Elizabeta Georgijev će istog dana održati edukativnu radionicu „Kako se odrasta uz biblioteku“ (Bibliokutak Gradske biblioteke u Čačku u 16.30) namenjenu bibliotekarima javnih i školskih biblioteka. Elizabeta Georgiev preneti svoja iskustva i primere dobre prakse u radu sa mladima, od predškolskog do tinejdžerskog uzrasta. Tom prilikom ona će predstaviti i svoju knjigu „Radionica osmeha“, o brojnim, izuzetno uspešnim i nagrađivanim kreativnim radionicama, organizovanim u periodu od 2000. do 2015. godine.

Drugog dana gostovanja Elizabete Georgijev, u sredu 1. novembra od 9.00 časova u čačanskim vrtićima „Sunce“ i „Majski cvet“ (Predškolska ustanova „Radost“) biće održan završni program „Dečjeg oktobra“ povodom okončanja kviza „Bibliogenijalci 2017“.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.