Foto konkurs „Moja ptica“

Čačak – Društvo ljubitelja ptica i prirode “Sove na oprezu“ raspisuje konkurs za najlepšu učeničku fotografiju ptica, pod nazivom “Moja ptica“ koji je osmišljen kako bi boravku u prirodi dao još jedan smisao i podstakao decu da razmišljaju o ugroženim vrstama ptica i načinu njihove zaštite.

Brezov zviždak, Foto: FB strana Sove na oprezu
Brezov zviždak, Foto: FB stranica Sove na oprezu

Konkurs se organizuje u saradnji sa Omladinskim klubom ornitologa, Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, Turističkom organizacijom Čačka i Kancelarijom za mlade, saopšteno je iz KZM.

Uslovi:
– pravo učešća imaju svi đaci osnovnih i srednjih škola na teritoriji Čačka;
– jedan učenik može poslati najviše 3 fotografije;
– Na konkurs se mogu slati fotografije ptica snimljenih u prirodi ili ptica na hranilicama.

Iz konkurencije će biti isključene fotografije nastale u zoološkim vrtovima, fotografije ptica držanih u ruci ili u kavezima i vezanih ptica.

Sova Utina u Mrčajevcima, foto: FB strana Sove na oprezu
Sova Utina u Mrčajevcima, foto: FB stranica Sove na oprezu

Fotografije moraju biti u boji i svaku fotografiju treba da prati prijavni list sa sledećim podacima: ime i prezime učenika, naziv škole koju pohađa, gde i kada je fotografija nastala (mesto i datum). Rok za prijem slika je 15. februar 2017. godine.

Fotografije i prijavni list slati elektronski na adresu: sovenaoprezu@gmail.com ili porukom na FB stranicu društva Sove na oprezu.

Po isteku roka za slanje, sve fotografije će biti postavljene na FB društva Sove na oprezu i biće izabrane tri najbolje fotografije po mišljenju publike. Na FB stranici publika će moći da glasa deset dana od dana objavljivanja.

Takođe, biće izabrane i tri fotografije koje su najbolje po mišljenju stručnog žirija.

Autori najlepših fotografija dobiće, od organizatora vredne nagrade. Posebna nagrada dodeliće se i školi iz koje pristigne najveći broj radova.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *