Kulinarske majstorije na ”Danima pastrmke”

Ljubiš se ponosi svojim ribnjacima pastrmke i kafanama gde se ona najbolje priprema, pa je ovo selo nedavno bilo domaćin manifestacije ”Dani pastrmke”. Događaj je organizovala ljubiška mesna zajednica uz pokroviteljstvo opštine Čajetina.

Foto: Zlatiborpress
Slika sa Dana pastrmke u Ljubišu, foto: Zlatiborpress

Narodni majstori kulinari takmičili su se u pripremi pastrmke, organizovana su i tradicionalna sportska nadmetanja, a okupljeni posetioci mogli su da probaju pripremljenu ribu, piše EraMedia.

Po oceni žirija, prvo mesto osvojio je kulinarski dvojac iz Požege Novica Joksimović (rodom iz Ljubiša) i Miroslav Biljejić. Oni su pastrmku spremali na roštilju i u foliji koristeći mediteranske začine. Drugoplasirana je Milka Pajović iz Ivanjice, koja je ribu s puno nadeva (preliv od belog luka, peršuna, limunovog soka, vegete i drugih začina) pržila na masti, dok je treće mesto pripalo kulinarima restorana ”Žubor” iz Pribojske Banje.

Govoreći na otvaranju ”Dana pastrmke”, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović je najavio da će ova manifestacija u Ljubišu prerasti u jedan širi skup, s namerom da se ljubiška pastrmka promoviše, selo više približi turistima, a organska proizvodnja podrži, sačuva i omasovi.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *