Nesvakidašnji poduhvat: Radnici čačanske „Zoohigijene“ spasili psa sa krova visokog objekta

Čačak – Radnici čačanske „Zoohigijene“, koja posluje u sastavu JKP „Komunalac“ iz Čačka, danas su izveli nesvakidašnji poduhvat, hvatanje i skidanje  psa  krova jedne proizvodne hale u Atenici , koji se tu našao pod za sada, još, nerazjašnjenim okolnostima.

„Juče smo primili poziv građana da intervenišemo i pokušamo da sa krova objekta visokog oko 6 – 7 metara spasemo psa, za koga su nam rekli da već izvesno vreme boravi tu. Odmah po pozivu uputio sam radnike druge smene da sagledaju situaciju i procene da li mogu to da obave na bezbedan način, ali sam dobio povratnu informaciju sa terena da je to prilično opasan poduhvat sa stanovišta bezbednosti“, rekao je upravnik RJ „Zoohigijena“ Aleksandar Maksimović.

Prema njegovim rečima tokom današnjeg dana je kontaktirano više udruženja i organizacija koje se bave spašavanjem životinja u rizičnim situacijama, ali do pravog rešenja nije se moglo doći. Kontaktiran je i Štab za vanredne situacije u Čačku, pa se na naznačenom mestu uskoro pojavio i načelnik Bratislav Zečević. Vrlo brzo se pored hale okupio i veći broj radoznalih građana.

– Nismo mogli da iznađemo pravi način kako da dođemo do psa, mada su nam radnici iz hale ponudili merdevine adekvatne dužine, ali su nam rekli da su oni već pokušavali u više navrata da ga uhvate u čemu nisu uspeli. Prethodnih nekoliko dana su psa hranili, bacajući mu komade hleba i mesa na krov objekta, a vodu je pio iz oluka. Ja nisam mogao nikome od zaposlenih da naložim da se popenje na krov, jer im to nije u opisu posla, ali se kolega Zoran Ječmenica ponudio da on to učini, s obzirom da se ne boji visine“, objašnjava Maksimović.

Međutim, kada se Ječmenica uzverao uz merdevine, tek tada je nastao problem, pošto je pas bio veoma plašljiv i nije hteo da mu priđe. Zahvaljujući iskustvu stečenom tokom rada u službi „Zoohigijene“ i prođenoj obuci na Veterinarskom fakultetu u Beogradu, Ječmenica je uspeo posle desetak minuta jurnjave po zaleđenom i klizavom limu da se domogne uplašene životinje i uz pomoć kolega Srđana Antonijevića i Vladimira Ružića bezbedno je spusti na zemlju. Posle kontrole zdravstvenog stanja, pas je transportovan u prihvatilište za napuštene životinje u Milićevcima.

„Nije me bilo strah, s obzirom da sam ranije već imao iskustva u radu na visini, prilikom određenih popravki na krovu svoje i drugih kuća, tako da mi to nije predstavljalo problem. Najteže je bilo savlada psa, koji je usled pretrpljenog straha u pojedinim momentima ispoljavao čak i agresivnost. Kada se našao na sigurnom i njemu je laknulo, pa je bio prilično miran. Ne smatram da sam učinio neko veliko delo“,  skroman je Ječmenica.

Vest o ovom nesvakidašnjem događaju brzo se proširila gradom, tako da su se pojedini ljubitelji pasa već javljali sa željom da udome ovog nestaška, koji izgleda u sebi ima i krvi ptičara, s obzirom na mesto na kojem je pronađen, navodi se u saopštenju Zoohigijene.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.