Otvoren most u Brđanima

Gornji Milanovac – Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević otvorio je juče most u Brđanima, na reci Dičini, koji je srušen u poplavi 2014. godine. Pored svečanosti otvaranja mosta, u Brđanima je obeležana i crkvena slava Sveti Pantelija.

Foto: OU Gornji Milanovac
Foto: OU Gornji Milanovac

Pored predsednika opštine, prisustvovali su i zamenica predsednika opštine Jadranka Dostanić, načelnik Opštinske uprave Aleksandar Jevtović, direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac Božidar Vučetić, član Opštinskog veća zadužen za infrastrukturu Desimir Jovanović i predsednik Mesne zajednice Brđani Goran Kićanović.

Izgradnja mosta počela je 10. decembra 2015. godine. Ukupna vrednost radova iznosila je oko 21.3 miliona dinara. Projekat je finansirala Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, dok su sredstva obezbeđena iz Fonda solidarnosti Evropske unije.

„Dve godine, koliko niste imali most, koristili ste alternativne pravce da dođete do svojih kuća i ja vam se u ime lokalne samouprave zahvaljujem na strpljenju. Takođe, želim da se zahvalim i Vladi Republike Srbije i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima što su obezbedili ogromna finansijska sredstva za izgradnju ovog novog mosta. Mi smo, kao lokalna samouprava, počeli intenzivno da radimo i da ulažemo u sela u našoj opštini. U Brđane je u ovoj godini uloženo puno novca, što od Vlade Republike Srbije, što od preduzeća Putevi Srbije, što iz lokalnog budžeta. Tako će biti i u buduće, ne samo u Brđanima, već ćemo pokušati ravnomerno da raspodelimo sva sredstva po selima u našoj opštini. U svakom selu je potrebno uložiti ili u novi most ili u puteve ili u vodovod. Čestitam vam slavu i zahvaljujem se još jednom, u ime opštine Gornji Milanovac, što ste došli u velikom broju i što prisustvujete ovom veličanstvenom činu“, izjavio je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Raspon mosta iznosi 29 metara, dok je širina kolovoza 5 metara. Ovaj most povezuje opštinu Gornji Milanovac i grad Čačak preko sela Milićevci. Do izgradnje mosta, mesto je bilo podeljno na dva dela, gde su meštani jednog dela Brđana do Gornjeg Milanovca stizali preko Preljine.

Izvor: www.gornjimilanovac.rs

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *