Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Poziv za učešće na stručnom skupu „PESNIČKE BROJANICE DOBRICE ERIĆA“

Sa željom da odamo zasluženo priznanje velikom srpskom pesniku i čuvaru srpskog narodnog jezika i ćirilice, tradicionalnih vrednosti, rodoljublja i Svetosavlja1, Upravni odbor čačanskog Udruženja „Čuvari dela Vuka Karadžića” (pravni naslednik Ogranka Vukove zadužbine iz Beograda) i Centar za stručno usavršavanje Čačak

UPUĆUJU POZIV

nastavnicima i drugim stručnim licima Moravičkog okruga za učešće na akreditovanom stručnom skupu

PESNIČKE BROJANICE DOBRICE ERIĆA

Foto: PrtSc /Youtube

Stručni skup će biti održan na Dan Sv. Kirila i Metodija, 24. maja 2019. godine. O vremenu i mestu održavanja skupa učesnici će biti naknadno obavešteni. Stručni skup podržavaju Vukova zadužbina iz Beograda i Društvo za srpski jezik i književnost Rebuplike Srbije.

Učesnici mogu da prijave:
– izlaganja o uspešnim primerima iz pedagoške prakse (i za nastavne i za vannastavne aktivnosti) u vezi sa Erićevim delima iz školskog programa,

– književnoteorijska tumačenja i
– jezičke analize pojedinih dela ili opusa u celini.

Prijava obuhvata: ime i prezime, akademsko zvanje, zanimanje, ustanovu u kojoj nastavnik ili drugo stručno lice radi, imejl i broj telefona, naziv teme, rezime do 1000 karaktera bez razmaka i od tri do pet ključnih reči.

U obzir će biti uzete sve prijave koje budu stigle na imejl Udruženja
cuvaridelavkca@gmail.com do Đurđevdana, 6. maja 2019. godine. Spisak prihvaćenih tema i učesnika biće objavljen 10. maja 2019. godine.

Na stručnom skupu učesnici će predstaviti ključne segmente svojih stručnih radova u trajanju do 15 minuta, a rad će u pisanoj formi dostaviti Udruženju do Vidovdana, 28. juna 2019. godine.

Tehničke karakteriste radova:

– iznad naslova rada treba da stoji ime autora sa afilijacijom2
i imejl adresom;
– rad ne sme da ima više od 30 000 slovnih karaktera (bez razmaka);
– rad treba da bude na ćiriličnom pismu, rađen u fontu Times New Roman 12, sa proredom 1,5;
– rad treba da sadrži, pored osnovnog teksta, rezime sa ključnim rečima (od tri do pet ključnih reči);
– spisak korišćene literature navodi se na kraju rada.

Udruženje zadržava pravo da u izborni deo stručnog programa uvrsti gostovanje pisaca i drugih poznavalaca Erićevog života i dela bez obaveze objavljivanja stručnog ili književnog rada posvećenog velikanu srpske poezije.

Udruženje raspisuje i Poetski konkurs „Detinjstvo obojeno stihom” za učenike

Moravičkog kraja posvećen Dobrici Eriću. Nagrade najuspešnijim đacima pesnicima biće dodeljene na stučnom skupu (u tri kategorije: prvi i drugi ciklus OŠ i SŠ), a knjižni fond za nagrade obezbeđuje IK „Pčelica” iz Čačka. Takođe, Udruženje će uputiti poziv školama za izložbu fotografija sa Dobricom Erićem i đačkih likovnih radova.

UPRAVNI ODBOR
Udruženja „Čuvari dela Vuka Karadžića”

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.