Treća ovogodišnja akcija suzbijanja komaraca sa zemlje na području grada Čačka

Čačak – Treća ovogodišnja akcije suzbijanja odraslih formi komaraca sa zemlje na području grada Čačka biće obavljene u četvrtak, 05. septembra u saradnji sa firmom “Visan”. Planirano je tretiranje područja sa leve i desne obale Zapadne Morave uglavnom na području grada i prigradskih mesnih zajednica, ukupne površine od oko 1.000 hektara.

ILUSTRACIJA

Akcija će biti organizovana u terminu od 18 do 22 sata. Zaprašivanje će se obaviti preparatima Aqua K-Othrine EW20 (Deltametrin) i Deltasect 1,2 ULV (Deltametrin), pa se obaveštavaju pčelari da ukoliko nisu u mogućnosti da izmeste košnice iz zone tretmana, preduzmu sledeće mere: noć pre tretmana pčele treba zatvoriti, ventuse na košnicama ostaviti otvorene, ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu, poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela i ujutru nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

Tokom septembra u planu su je još jedan larvicidni tretman, što treba da doprinese da se broj komaraca na našem terenu svede na najmanji mogući nivo, kako u ovoj, tako i u narednoj godini.

PressLider / Zoohigijena Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.