Zabavne škole fudbala za decu širom Balkana

KOPAONIK – Oko 10 000 hiljada dece, uzrasta od 7 do 14 godina okupiće se u petodnevnim “Otvorenim zabavnim školama fudbala”,koje se u drugoj polovini avgusta istovremeno održavaju u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori i na Kosovu, saopšteno je iz OFFS 2016.

deca (1)

Ovaj humanitarni projekat, pod nazivom “Otvorene zabavne škole fudbala”, koji organizuje danska nevladina organizacija CCPA (Cross Cultures Project Association) se koristi zabavnim igrama i pedagoškim zabavnim fudbalom, kao konceptom za stimulaciju pomirenja, približavanja i izgradnje mira između zajednica različitih etničkih struktura.

deca2 (1)

Škole zabavnog fudbala organizovane su od strane lidera i trenera – volontera, koji su za rad sa decom edukovani na posebnim seminarima,koji se održavaju na nivou svake zemlje i na regionalnom nivou. Prvi regionalni seminar za ovogodišnje zabavne škole fudbala održaće se od 4 do 6. avgusta na Kopaoniku, u Srbiji.

deca3 (1)

“Bio bih, naravno, ponosan otac ako bi moj sin ili kćerka igrali fudbal jednako dobro kao Mesi ili Marta, ali ono što je zapravo važno je da su moja deca srećna, da imaju zdrave navike i nalaze se u društvu dobrih prijatelja. To je upravo svrha Otvorenih zabavnih škola fudbala”, izjavio je osnivač organizacije i ovog projekta, Anders Levinsen.

deca5 (1)

Inače, projekat je započeo još 1998.godine u posleratnoj Bosni i Hercegovini, a danas živi u skoro svim zemljama bivše Jugoslavije i još petnaestak zemalja Kavkaza, Bliskog Istoka i Afrike.
Projekat na Balkanu finansiraju UEFA i lokalne zajednice,učesnice projekta. Takođe, značajna podrška ostvaruje se i sa krovnim kućama fudbala, kroz razvoj “Grassroots Football” projekta u zemljama Balkana.

Izvor fotografije: OFSS

Izvor: Kuća Dobrih Vesti/Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.