Ambicije su uvek najveće

Samo 24 sata pre eksplozije i velike tragedije koja se dogodila na istanbulskom aerodromu “Ataturk”na istom mestu se nalazio, i to sa porodicom, i trener u stručnom štabu Fenerbahčea Vlade Androić. Pomoćnik najtrofejnijeg trenera Evrope, sad sa bezbedne distance, iz Beograda, za Mozzart Sport kaže da je tek posle ove nesreće počeo da razmišlja o bezbednosnom aspektu boravka u Turskoj.

Vladimir Androić foto: Mozzart sport
Vladimir Androić, foto: Mozzart sport

“Za sve ove godine nismo imali ni najmanji problem mada smo sedmično i po tri puta imali potrebu da se nađemo na aerodromu. Tek sad pomalo vraćam film, ali takve stvari se dešavaju i u Americi, širom Evrope…Pa makar smo mi pregrmeli bombardovanje 1999. godine. I tad smo se na početku plašili, a kasnije igrali i tenis dok su nas nadletali avioni i zasipali bombama. Nije prijatno, ali posao mora da se radi”, kaže za naš portal Androić.
Da se vratimo košarci. Da li ste podvukli crtu ispod minule sezone?
“Jesmo, i možemo reći da je bila izvanredna. Ostaje samo žal za finalnom utakmicom Fajnal-fora, ali moramo biti iskreni i reći da je sezona bila uspešna”.
Fenerbahče želi da zadrži kompletan sastav od minule takmičarske godine?
“To je naša želja, ali nekad se želje ne ostvare u potpunosti. Sve će zavisiti od budžeta kluba. Hoćemo da angažujemo i par pojačanja, pre svega igrača iz Turske”.
Bili ste nadomak dovođenja dvojice košarkaša?
“Tačno, ali otišli su u Darušafaku čiji je vlasnik ekstremno bogat i koji obožava košarku. Doveo je Dejvida Blata i napravio ga najskupljim strategom u Evropi. Što se igrača tiče sad je problem angažovati takav kalibar koji može da napravi veću razliku u kvalitetu”.
Da li je u ovom momentu turska liga najkvalitetnija na Starom kontinentu?
“Možda su u Španiji kvalitetniji vodeći klubovi, ali drugi deo tabele je znatno slabiji od turskog. Mi nemamo gostovanje za koje ćemo da kažemo, lako ćemo. Problem u Turskoj je i publika jer se za naciju ne može reći da je koršarkaška. Fener ili Galata imaju navijače, a šta ćemo sa Efesom, Darušafakom…ogromni budžeti, zvučna imena, a onda na njihovo polufinale dođe jedva tri hiljade posetilaca”.
Koja je projekcija za narednu sezonu?
“Bez obzira na sve Željko uvek ima najveće ambicije. Nadamo se da ćemo uspeti u tome”, zaključio je Vlade Androić.
Izvor: Mozzart sport/Djurdje Mečanin

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *