Filmski program Doma kulture

„NEBESKA TEMA“,
Ponedeljak-utorak 10. i 11. jun 2019,
Velika sala u 20:30

Srbija, 2019, 108 min, dokumentarni

Dugometražni dokumentarnii film sa elementima igranog filma o velikanu naše muzike Vladi Divljanu. Učestvuju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji su specijalno za ovu priliku snimili (i u filmu izvode) nove verzije Vladinih pesama. Ovakav autorski pristup i veliki broj atraktivnih učesnika čini ovaj film jedinstvenim projektom kakav još nije viđen na našim prostorima. Film je po formi i narativnoj strukturi sličan odnosno srodan svom glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, i urban i emotivan i romantičan. Film je snimljen na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču.

Uloge: Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Dušan Kojić Koja, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Emil Tedeschi, Dina Divljan

Režija: Mladen Matičević

„X-MEN: MRAČNI FENIKS“,
Ponedeljak-utorak 10. i 11. jun 2019.
Velika sala u 18:00

X-Men: Dark Phoenix, SAD, 2019, 114 min, akcija, avantura, naučna-fantastika

X-Men ekipa se suočava sa svojim najstrašnijim neprijateljem, koji dolazi iz njihovih redova, Džin Grej. Ona se otima kontroli i povređuje one koje najviše voli, počinje da rastura silu koja drži X-Men na okupu. Porodica počne da se raspada i prinuđena je da nađe  naći način da se ujedine, ne samo da bi sačuvali Džininu dušu, nego i da bi spasli planetu od vanzemaljaca koji žele da iskoriste njenu moć Feniksa i zavladaju galaksijom.

Uloge: Sofi Tarner, Dženifer Lorens, Džejms Mekavoj, Majkl Fasbender, Džesik Čestejn

Režija: Sajmon Kinberg

„TAJNI ŽIVOT KUĆNIH LJUBIMACA 2“, SINHRONIZOVAN
Ponedeljak-utorak 10. i 11. jun
Velika sala u 16:00

The Secret Life of Pets 2, SAD, 2019, 86 min, animirani, komedija, avantura

Ovo je nastavak blokbaster komedije iz 2016. godine, novo poglavlje prepuno humora, koje istražuje emotivni život naših ljubimaca, duboke veze koja ih spaja sa porodicama koje ih vole i odgovara na pitanje koje oduvek intrigira svakog vlasnika: Šta naši ljubimci zaista rade kad nismo kod kuće? Mogu li Maks, Divna i Grudvica i ostatak družine pronaći hrabrost u sebi i suočiti se sa svojim najvećim strahovima?

Glasovi: Marko Marković, Milena Živanović, Slaven Došlo, Dragan Vujić Vujke

Režija: Kris Reno


Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *