Akcija prikupljanja paketića: Osmeh na dar mališanima u Čačku

Čačak – Studentska humanitarna fondacija „Osmeh na dar“ uz podršku Kancelarije za mlade Čačak organizuje prazničnu akciju prikupljanja paketića za ugroženu decu širom Srbije.

Svi koji žele da svojim doprinosom budu deo ove akcije mogu doneti grickalice, slatkiše, nove igračke, školski pribor ili knjige za decu, a volonteri će od prikupljenog praviti paketiće.

Akcija traje do 25. decembra 2018. godine. Ulepšajmo praznike najmlađima, naše malo je za nekoga mnogo!

Inače, Novogodišnja akcija fondacije „Osmeh na dar“, po kojoj je fondacija i dobila ime, sprovodi se u kontinuitetu od 2006. godine, kada je grupa studenata Pravnog fakulteta prvi put ulepšala novogodišnje praznike mališanima na Kosovu i Metoxiji. Narednih godina akcija je prerasla svoje prvobitne okvire i proširila se na fakultete svih univerziteta u Srbiji, paketići su se prikupljali i u Istočnoj Slavoniji, a podeljeni su mališanima širom Centralne Srbije, Vojvodine, u enklavama na Kosmetu, kao i u Grahovu (BiH) i Kninu (Hrvatska). Fondacija Osmeh na dar je zvanično osnovana u februaru 2009. od strane Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i grupe studenata tog Fakulteta.

„Svi koji žele da svojim doprinosom budu deo ove akcije mogu doneti grickalice, slatkiše, nove igračke, školski pribor ili knjige za decu svakog dana u prostorije organizacija koje učestvuju u ovoj akciji, a volonteri će krajem meseca od prikupljenog praviti paketiće. Akcija traje do 25. decembra 2018. godine kada od partnera preuzimamo prikupljeni materijal i sortiramo u paketiće u Omladinskom klubu. I u ovom delu akcije, nakon 25. decembra, zainteresovani volonteri se mogu uključiti preko Kancelarije za mlade„, navode u KZM dodajući da će nakon toga u periodu između kalendarske Nove godine i Božića, biti odabran jedan datum za podelu paketića.

KOME SE DELE PAKETIĆI:

Prioritet su deca sa teritorije Čačka, iz socijalno ugroženih porodica a višak paketića odlazi u druge delove Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju.

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju, detaljnije informacije o svim akcijama Fondacije možete pronaći na www.osmehnadar.org.

PressLider / KZM

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.