Gold gondola na Sarajevskom sajmu turizma

Tokom boravka na Festivalu turizma u Sarajevu koji traje do sutra 21. oktobra, delegacija opštine Čajetina, predstavnici JP Gold gondola i TO Zlatibor posetili su juče i Olimpijski centar “Jahorina .

“Obišli smo radove na sistemu za veštačko osnežavanje, na jezeru koje se gradi na vrhu Jahorine i staze koje se uredjuju za predstojeću zimsku sezonu”, kazala je dirketorka Gold gondole Zlatibor Bojana Božanić. Ona je dodala da je pomenutu delegaciju iz Čajetine ugostio direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Upriličen je obilazak ski-centra Ravna planina, koji se nalazi tri kilometra od centra Pala, gde su otpočeli radovi na izgradnji gondole-žičare. Kako je rečeno predstavnicima Čajetine do sada su završeni stubovi u prvoj fazi za tu žičaru nadomak Pala dužine 1350 m , a da se kabine očekuju do početka zimske turističke sezone, navodi se u saopštenju.

Božanić je dodala da su tokom susreta razmenjena iskustva u pogledu gradnje žičara i osnovnih karakteristika objekata. Kompletna gondola, do Jahorine bice duga 6,5 km i imace 74 stuba, dok će Zlatiborska Gondola biti dugačka 8.950 m, imaće 36 stubova i jednu međustanicu.

Predstavnicima Čajetine predočeni su planovi budućeg razvoja ski centra Ravna planina a razgovarali su i sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem.

Obnovljena je dugogodišnja saradnja dve opštine Čajetine i Pala, dogovorena poseta Zlatiboru u cilju razvoja novih projekata i uspostavljanja partnerstva u turizmu i drugim oblastima.

Dan ranije delegacija iz Čajetine sastala se i sa predstavnicima grada Istočno Sarajevo, gde je dogovoreno da u narednom periodu potpišu protokol o saradnji koji će izroditi neku novu ideju, a pre svega kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda koji će biti atraktivan za turiste.

Predsednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao je novinarima nakon sastanka u Gradskoj upravi da opština Čajetina i grad Istočno Sarajevo računaju u velikoj meri na turističke potencijale kojima raspolažu.

„Ovo je bila prilika da razmenimo iskustva kako bi turističku ponudu u narednom periodu što više unapredili i pomogli da se naši turistički potencijali, pogotovo Olimpijski centar `Jahorina`, promovišu na pravi način kako bi obezbedili još veće prisustvo domaćih i stranih turista“, kaže Lučić.

Prema njegovim rečima, s obzirom na to da je Zlatibor turistička destinacija prepoznatljiva širom regiona i Evrope, cilj pomenutog sastanka je da se unapredi dosadašnja saradnja i potpišu protokoli i sporazumi koji mogu pomoći da se turistički potencijali Istočnog Sarajeva i opštine Čajetina razviju još većim intenzitetom.

„Inače, svi posetioci štanda TO Zlatibor na festivalu u Sarajevu moći će da se kroz igru upoznaju sa projektom veka – najdužom gondolom na svetu, Gold gondolom Zaltibor, kao i da se takmiče na Facebook takmičenju za najviše klikova sa Gondolom. Za sve koji nas posete obezbedili smo simbolične promotivne poklone“, ističu u JP Gold gondola Zlatibor.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *