„MALAC GENIJALAC ČAČAK“ počeo novi upis MALIŠANA

Čačak – Edukativni centar ˝MALAC GENIJALAC ČAČANIN˝ je započeo novi upisni rok za septembar tekuće godine. Svi zainteresovani roditelji svakog utorka, srede i četvrtka, od 18:00-20 časova, mogu doći u školicu i da besplatno testiraju svoga mališana.


Uz najsavremenije programe i metode učenja mentalne aritmetike, koje se u okviru ove franšize svakodnevno usavršavaju, “Malac Genijalac“ postaje potpuno prepoznatljiv brend sa jasnim ciljevima i transparentnim programom koji ističe značaj obrazovanja i edukacije. Škola postoji na pedeset lokacija u Srbiji.

Cilj škole Mentalne Aritmetike „Malac Genijalac“ je da svako dete maksimalno probudi i razvije svoje mentalne kapacitete i tako postane bolja verzija sebe. Buđenjem moždanih potencijala aktivira se niz sopstvenih sposobnosti i veština i povećava intelekt i emocionalna inteligencija.

Nastavni program je fleksibilno i pažljivo osmišljen uzimajući u obzir individualne potrebe svakog deteta i zasnovan je na tri ključne stvari: računanje abakusom, mentalna aritmetika i didaktičke igre. Učenje se praktikuje u malim grupama (6 – 12 polaznika), kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja, gde je najvažnija opuštajuća, kreativna atmosfera.

Program je namenjen deci uzrasta od 4 do 12 godina i taj period ranog detinjstva je izuzetno važan, jer će u ovom uzrastu nastati najveći broj sinapsi. Njihov broj zavisi od ličnog iskustva svakog pojedinca, odnosno direktno je uslovljen spoljnjim nadražajima koje je proživeo. Kao posledica čulnih nadražaja i opažanja, doćiće do razvoja moždanih sinapsi u većoj ili manjoj meri. Naučnici navode podatak da će u periodu do 12 godine nastati 95% sinapsi – veza između nervnih ćelija. Nakon tog perioda sve potencijalne neuronske veze koje nisu oživele, mozak će odstraniti kao nepotrebne! Time će se trajno izgubiti potencijal koji nije iskorišćen! Posledice mogu biti poremećaj koncentracije i pažnje ili disleksija (poremećaj učenja).

Suština ovog koncepta je u Abakusu – drevnoj računaljci. Upotreba abakusa nesumljivo ima pozitivan efekat na kognitivni razvoj dece. Zemlje Jugoustočne Azije zapravo u svojoj tradiciji neguju korišćenje ove sprave, naglašavamo: mentalno. Dakle, jednom kada dete ovlada ovom veštinom, u stanju je da neverovatnom brzinom izvodi kompleksne matematičke operacije, onako “iz svoje glave”. Stečene veštine predstavljaju trajnu osnovu za proces učenja u budućnosti i shvatanje matematike uopšte.

Štaviše, naučna istraživanja su pokazala da je IQ dece koja su aktivna u ovom polju za 7.11 bodova veći od dece koja se nisu sretala sa mentalnom aritmetikom. Pored toga, poboljšanja su neizbežna u pogledu:
-računanja
-izuzetne koncentracije i pažnje
-odlične memorije
-fotografskog pamćenja
-analitičkog i logičkog razmišljenja
-razvijene mentalne sposobnosti i povećanje inteligencije
-razvijenih čula vida, sluha i dodira
-povećanja kreativnosti i sposobnost vizuelizacije

Nakon učenja i razvijanja sposobnosti kroz igru u učionici, deca imaju mogućnost da vežbaju kod kuće “online“. Za takav vid „kućnog rada“ razvili smo sopstvene internet aplikacije i zanimljive edukativne igre. Takođe učitelj elektronskim putem može zadati učeniku domaći zadatak i proveriti tačnost njegovog rešenja.

ZA DECU KOJA MENJAJU SVET!
MALAC GENIJALAC ČAČANIN
Čačak, Krenov prolaz 7/A
info tel: 064/011.98.85
http://www.malacgenijalac.com
cacakmalacgenijalac@gmail.com

Jedna misao o “„MALAC GENIJALAC ČAČAK“ počeo novi upis MALIŠANA

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.