Malci genijalci na putovanju kroz Biblioteku

Jedan od najvažnijih segmenata rada u Biblioteci je saradnja sa ustanovama i organizacijama koje se bave vaspitno-obrazovnim radom sa decom. Samo zajedničkim naporima može se doći do uspešnih rezultata, a cilj je svima isti – srećnije i uspešnije generacije mladih.

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Disˮ’ i edukativni sistem „Malac genijalacˮ realizovali su u toku prošle sedmice niz aktivnosti u kući knjige, upoznajući decu sa značajem čitanja kroz jednu nezaboravnu avanturu. Osam grupa polaznika, u skladu sa svim epidemiološkim merama, učestvovalo je u sadržajima koje su za njih pripremili bibliotekari Odeljenja za decu i mlade, uz podršku svojih kolega.

Osim interesantnog razgovora i čitanja omiljenih priča, pesama i enciklopedija za decu, novi članovi Biblioteke su obišli druga odeljenja ustanove što im se posebno dopalo. Bibliotekari su im otkrili zanimljivosti iz svog posla, a najsnažniji utisak na njih ostavilo je Zavičajno odeljenje i Soba legata, u kojoj su po prvi put videli neke predmete i knjige stare više od jednog veka.

Ponovni susret sa malim genijalcima biće upriličen u prostoru Odeljenja za decu i mlade na izložbi radova sa konkursa „Uz vaskršnje jaje, osmeh duže trajeˮ.

I kao što kažu drugari Malci „poseta Biblioteci ne može da ne bude zabavna, ona je osvojila naša srca i probudila radoznalost, maštu i želju ka pustolovinama koje samo u knjigama možemo naćiˮ.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.