POTPISAN UGOVOR O IZGRADNJI VIDIKOVCA NA KABLARU

ПОТПИСАН УГОВОР О ИЗГРАДЊИ ВИДИКОВЦА НА КАБЛАРУ

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, са сарадницима, Жикицом Несторовићем, државним секретаром и Добрином Ђуковић, шефом кабинета, посетила је данас, 18. марта 2022. Чачак и том приликом се састала са градским руководством. Тим поводом са Градом је потписан Уговор о изградњи видиковца на Каблару, а са Туристичком организацијом Чачка Уговор о набавци тримарана.

 

Врх Каблара ускоро ће добити јединствени стаклени видиковац који ће имати три засебне целине – платоа, од којих ће први бити подигнут на гребену, на 879 метара надморске висине. Вредност овог целокупног пројекта (израда пројектне документације и изградња објекта) је око два милиона евра. Трајање пројекта је две године, а МТТТ је финансијер за прву годину у вредности од 80 милиона динара. Град је финансирао израду пројектно техничке документације у вредности од 15 милиона динара. Такође, МТТТ финансира и набавку првог еколошког тримарана у Србији за превоз туриста у вредности од 20 милиона динара, који ће бити јединствен јер ће се кретати на обновљиве изворе енергије (соларни панели).

 

На састанку са градоначелником Милуном Тодоровићем и његовим сарадницима поред говора о пројектима у вези са уређењем Овчар Бање и Овчарско-кабларске клисуре, посебно о онима које финансира ресорно министарство, било је разговора и о потенцијалним пројектима који би допринели развоју туризма нашег краја.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.