Predstava „Kaligula“ na Velikoj sceni Doma kulture

Čačak – Predstava „Kaligula“ u produkciji Narodnog pozorišta u režiji Snežane Trišić, sa Igorom Đorđevićem u naslovnoj ulozi, biće izvedena na Velikoj sceni Doma kulture u sredu, 19. maja, sa početkom u 19 časova.


„Kaligula (Igor Đorđević) je mladi rimski imperator koji, došavši na vlast, dolazi nekako istovremeno i do svesti o apsurdnosti života. Ova jednostavna ali nepobitna istina o svetu nije poznata rimskim patricijima koji su izmislili čitav niz paravana da ne bi sagledali konačan apsurd sveta. Kaligula rešava da prisili patricije da uvide apsurdnost sveta, i to želi da postigne čineći apsurdne gestove koji zapravo neće biti ništa apsurdniji od apsurda koji vlada univerzumom…“

Uigran glumački ansambl osim Đorđevića predvode Sena Đorović, Đorđe Marković, Miloš Đorđević, Bojan Žirović, Nemanja Stamatović, Petar Božović, Dimitrije Ilić, Vladan Gajović, Zoran Ćosić, Bojan Krivokapić, Sanja Marković.

Violončelistkinja je Aleksandra Lazin. Plesnu scenu igraju Olga Olćan, Iva Ignjatović i Čedomir Radonjić.

Prvi put Kaligula je izveden 1979. godine. Naslovnu ulogu tumačio je Miki Manojlović, dok je njegovu ženu, Cezoniju, igrala Olivera Marković.

Cena ulaznice iznosi 1000 dinara.

PressLider / Dom kulture Čačak

Foto: Narodno pozorište Beograd

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.