Turistički potencijali Čačka pred agencijama iz svih krajeva Srbije

Čačak -Danas i sutra, 17. i 18. juna,  u Čačku će boraviti predstavnici  22 turističke agencija iz svih krajeva Srbije, sa ciljem da se detaljnije  upoznaju sa turističkom ponudom grada, Ovčarsko-kablarskom klisurom i Atomskom banjom Gornja Trepča. Predviđen je odlazak na vidikovac na Kablaru, zatim poseta seoskom turističkom domaćinstvu, plovidba jezerom Međuvršje, poseta manastiru Nikolje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Led ekran na Rimskom trgu u Čačku

Prema rečima direktora TO Čačak, Vojina Jakovljevića, ovaj vid promocije, tačnije dovođenje agencija koje će kroz svoje programe dovoditi potencijalne turiste, započet je prošle godine.

Vojin Jakovljević

“Jedan od razloga zašto ovo radimo je to što znamo da dosta naših turista ove godine neće ići u inostranstvo, pa samim tim želimo da našim agencijama pokažemo sa čim raspolažemo, da predstavimo naše turističke potencijale i lokalitete i na taj način probudimo interesivanje kod turista kako bi došli u naše krajeve. U planu nam je, nakon posete agencija, da dovedemon sve eminentne novinare iz oblasti turizma i nastavimo sa promocijom turističkih potencijala čačanskog kraja. Čačak je uključen u program Ministarstva i naši ugostiteljski objekti su se prijavili za vaučere, pa samim tim očekujemo veliki priliv domaćih turista“, rekao je Jakovljević dodajući da vaučeri mogu da se koriste u UTP Morava i Atomskoj banji Gornja Trepča u kojoj su, prema njegovim saznanjima, svi kapaciteti za jul i avgust već popunjeni.

Mirjana Knežević

Turistička agencije Lazena, vlasnice Mirjane Knežević, koja se bavi domaćim turizmom osmislila je programe obilaska i boravka u Čačku i njegovoj okolini.

“Danas, zajedno sa TO Čačka, domaćin sam kolegama koji su došli da im predstavimo Čačak kao turističku destinaciju, kao i programe za obilazak i boravak u našem gradu. Ovčarsko-kablarska klisura je predeo u kojem su najlepše slike skrivene od očiju javnosti i njena lepota se ogleda u nepristupačnosti prirodnog ambijenta, a da bismo našim posetiocima omogućili da imaju mogućnost da vide najlepše slike u klisuri osmislili smo OKK BUS kojim će svi zainteresovane putem rezervacije moći da idu u panoramsko razgledanje. Zahvaljujući ovom autobusu moćiće da se stigne do svih manastira, čak i do onih do kojih ranije nije moglo autobosom, to su  Sretenje, zatim Svete Trojice, Uspenje i Jovanje”, istakla je Knežević dodajući da je autobus u vlasništvu Autoprevoza Čačak, a agencija Lazena ga je iznajmila i brendirala.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije-YUTA, Aleksandar Seničić, ocenio je da grad Čačak poseduje izuzetno bogat turistički potencijal stavljajući poseban akcenat na sve ono što se nalazi u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Aleksandar Seničić

“Ono što treba da obiđemo i vidimo treba da nam da uvid u to koliki su ti potencijali kad je reč o stranim gostima. Znamo da ih je bilo ranijih godina, a ova situacija je sprečila neki napredak koji je bio jako vidljiv, ali ovo je jako dobar primer saradnje privatnog i javnog sektora upravo u ovom turističkom proizvodu koji ćemo videti u ova dva dana. A Čačku, kao i velikoj većini turističkih destinacija u Srbiji, fali dobra infrastruktura. Smeštajni kapaciteti su limitirani, međutim nama fale objekti standardne turističke kategorije koji neće biti skupi, a davaće onu vrstu usluge na koju su naučili strain gosti”, zaključio je Seničić.

Drugog dana boravka, turoperatori posetiće Narodni muzej, crkvu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, Umetničku galeriju „Nadežda Petrović“, Memorijalni kompleks na Ljubiću. Program se završava u Atomskoj banji Gornja Trepča, gde će agencije iz raznih krajeva Srbije moći da sagledaju  kapacitete u  oblasti zdravstvenog turizma.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: PressLider / Lejča photography

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.