U samoizolaciji na nivou Moravičkog okruga nalazi se oko 1000 lica

TRINAESTI SASTANAK RADNOG TIMA ZA PRAĆENjE ŠIRENjA
KORONA VIRUSA NA TERITORIJI GRADA ČAČKA
– SAOPŠTENjE ZA JAVNOST –

Trinaesti sastanak Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka održan je u utorak, 24. marta 2020. godine, u 08,00 časova.

Na osnovu izveštaja direktora Opšte bolnice u njoj trenutno leži osam bolesnika. Tokom jučerašnjeg dana u Kragujevac su upućena dva bolesnika kod kojih je uspostavljena veštačka ventilacija, dok je jedan upućen u Beograd na intenzivno lečenje.

Dom zdravlja nije imao jači pristisak ni prethodnog dana pa je u Ljubiću pregledamo sedam, a u Domu zdravlja pet pacijenata sa povišenom temperaturom i od njih su po jedan iz ove zdravstvene ustanove upućeni u bolnicu.

Inspekcijske službe rade na striktnom sprovođenju mera i postupaka iz njihove nadležnosti, a od inspekcije rada dobili smo informaciju da će se u narednom periodu insistirati na sprovođenju zaštitnih mera zaposlenih uz dnevno izveštavanja.

Od načenika Štaba za vanredne situacije dobili smo informaciju da će se početi sa podelom dezinfekcionih sredstava profesionalnim upravnicima zgrada.

Od Policijske uprave dobili smo informaciju da je bezbednosna situacija mirna te da je u samoizolaciju po njihovoj evidenciji na nivou Moravičkog okruga stavljeno oko 1.000 lica.

Narednog dana će doktorka Slavica Dragutinović organizovati početak rada psiho-socijalne podrške od strane psihologa koja će se odvijati preko telefona koji će naknadno biti dostavljen.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:

Zavod za javno zdravlje
– 032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 i 064/863 – 88 – 02

Dom zdravlja
– 032/325 – 717 i 032/356 – 993

Rukovodilac Radnog tima
Dr Mihailo Luković

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *