TRUBAČI NEĆE VIŠE SPAVATI U ŠKOLI Učesnici Dragačevskog sabora dobili svoj dom u Guči

Trubači koji nastupaju na Dragačevskom saboru u Guči dobili su svoj dom i prvi put posle 56 godina imaće pristojan smeštaj.

Muzičari su do sada bili smešteni po učionicama, vežbali gde stignu, a sada će dobiti hotelski smeštaj, Foto: B. Bojović / RAS Srbija

Trubači su dosad bili smešteni po školskim učionicama, vatrogasnim prostorijama i u drugom improvizovanom smeštaju.

Jedan od osnivača Sabora Nikola – Nika Stojić nije krio zadovoljstvo što će trubači napokon imati pristojan smeštaj.

– Sećam se kada smo davne 1961. orkestre morali da smestimo u školsku učionicu, donosili im slamu da spavaju. Sada će moći da dobiju smeštaj kakav zaslužuju – rekao je Stojić.

Izgradnja doma najviše je obradovala trubače. Trubač Dejan Jevđić kaže da im je do sada bilo veoma teško tokom Sabora.

– Potucali smo se, snalazili se za smeštaj, vežbali smo gde smo stizali… Bajkovito mi deluje ovo što danas vidim. Hotelski smeštaj za nas trubače, to je stvarno sjajno – kaže Jevđić.

Slobodan Jolović, načelnik Moravičkog okruga, kaže da Dom trubača ima 1.200 kvadrata.

– Dom ima 33 sobe sa 172 ležaja. Ukupna vrednost investicije je 90 miliona dinara, s tim što je 30 miliona realizovano pre sedam godina, kada je urađen prvi deo objekta, a ovih 60 finansirala je država. Ministarstvo trgovine i turizma dalo je 30 miliona, JP “Putevi Srbije” četiri, a opština 26 miliona – kazao je Jolović.

Blic /B.B

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *