Mimoze i mažoretke na Kraljevom trgu (FOTO)

Zlatibor – Zlatiborom je danas mirisala mimoza, duh Mediterana zaposeo je plato Kraljevog trga, saopšteno je iz TO Zlatibor.

Tu je održan defile kojim je najavljen predstojeći 49. Praznik mimoze u Herceg Novom. Zlatibor je prva od pet destinacija na trasi ovog karavana u susret tom atraktivnom događaju.


Karavan mimoze tradicija je ovog praznika, a učesnici su hercegnovske mažoretke, Gradska muzika Herceg Novog i klovnovi. U svim destinacijama koje obilaze nastoje da naprave odličnu atmosferu i svuda nailaze na toplu dobrodošlicu okupljenih građana.

Mažoretke i ostali učesnici karavana su danas na Kraljevom trgu, muzikom, plesom, deljenjem mimoza i promotivnih materijala, u veselom raspoloženju pozvali sve stanovnike i posetioce Zlatibora da dođu u Herceg Novi u februaru.

Ta višednevna hercegnovska manifestacija otvara se 2. februara karnevalskom povorkom i koncertom Nine Badrić, a raznovrsni programi (Maskenbal, “Dani Beograda“, Fešta na skveru, “Dani Grčke“, izložba cveća, plivački miting…) traju tokom celog meseca.

Karavan mimoze realizuju opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Hercegfest“, Gradska muzika i mažoretke i NVO „Maškare“, a u saradnji sa upravama i lokalnim turističkim organizacijama gradova koje karavan obilazi.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: Slobodan Jovičić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *