Stižu hladni dani praćeni snegom

U toku noći utorak na sredu i u sredu, 28. novembra, formiraće se snežni pokrivač na severozapadu oko 5 centimetra, u ostalom delu zemlje od 10 do 15 centimetara, a u planinskim predelima i na istoku i više, upozorio je Republički hidrometeoroloski zavod (RHMZ).

U Srbiji će sutra biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom. Tokom dana u planinskim predelima kiša će preći u susnežicu i sneg, a tokom noći ka sredi, uz dalji pad temperature i u nižim predelima.

Vetar će biti slab i umeren, u Vojvodini i na planinama povremeno jak, severni. Jutarnja temperatura od 4 do 9 stepeni Celzijusovih, najviša dnevna od 6 do 12 stepeni.

U Beogradu će sutra biti pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, severni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja, od 6 do 8 stepeni.

Uveče i tokom noći, uz pad temperature, kiša će preći u susnežicu i sneg.

U sredu je u većini Srbije na snazi naradnžasti meteoalarm, odnosno u zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji, kada se posebno upozorava na sneg i led.

Narednih dana hladno

U sredu hladno sa snegom, i umerenim i jakim severozapadnim vetrom, uz formiranje sneznog pokrivača.

U četvrtak i petak vrlo hladno, uz slab i umeren jutarnji mraz i dnevnom temperaturom oko ili malo iznad nula stepeni i uglavnom suvo, samo je na jugu i jugoistoku moguće provejavanje slabog snega.

Temperatura će do subote u većini gradova Srbije biti oko minus 5 i 6, a u Kragujevcu se očekuje i za stepen hladnije.

Vetar u skretanju na jugoistočni, u petak u pojačanju. Zatim do kraja perioda toplije, umereno i potpuno oblačno, u pojedinim danima mestimično sa kišom.

Kurir / Tanjug

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *