Predavanja iz oblasti tehnologije prerade plodova jagodastog voća u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi
Čačak – Prezentacija projekta „Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje jagodastih vrsta voćaka kao i mogućnost dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu“ koji realizuje Institut za voćarstvo Čačak u suorganizaciji sa Prehrambeno ugostiteljskom školom Čačak i PSSS Čačak i Kraljevo, a finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede Republike Srbije, održaće se 20. septembra 2019. godine u Prehrambeno ugostiteljskoj školi u Čačku, sa početkom u 11 sati.
Predavanja će biti iz oblasti tehnologije prerade plodova jagodastog voća u cilju dobijanja proizvoda sa dodatnom vrednošću.
U okviru edukcije održaće se dva predavanja:
• Prerada voća ‒ predavač dr Olga Mitrović
• Prerada jagodastog voća u alkoholna pića ‒ predavač dr Branko Popović
Nakon predavanja biće održana diskusija o značaju prerade plodova jagodastih vrsta voćaka u cilju dobijanja proizvoda i dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu, a time i povećanje konkurentnosi i ekonomičnosti proizvodnje.
Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju predavanjima.