U Čačku ukupno osam pacijenata hospitalizovano, 528 lica pod nadzorom

JEDANAESTI SASTANAK RADNOG TIMA ZA PRAĆENjE ŠIRENjA
KORONA VIRUSA NA TERITORIJI GRADA ČAČKA
– SAOPŠTENjE ZA JAVNOST –

Jedanaesti sastanak Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka održan je u nedelju, 22. marta 2020. godine, u 09,00 časova.

Na osnovu informacija koje smo dobili od direktora Opšte bolnice Čačak konstatujemo da ima šest novoležećih pacijenata, smeštenih u tu zdravstvenu ustanovu, pod sumnjom da imaju infekciju izazvanu korona virusom, što u ovom trenutku sa dva već ležeća čini ukupno osam.

Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) pod nadzor je stavio još 229 lica, što je sa 182 ranije stavljenih pod nadzor zbog kontakta na rođendanu gde je bio nulti slučaj, kao i 117 stranih državljana, iznosi ukupno 528.

U drugim opštinama Moravičkog okruga nekoliko desetina lica je u kućnoj samoizolaciji.

ZZJZ radi na poslovima dezinfekcije iz domena svoje nadležnosti i angažovan je takođe na uzimanju briseva koji služe za detekciju obolelih.

U okviru Domu zdravlja Čačak dve ambulante su zadužene za lica pod sumnjom na bolest COVID-19. U ambulanti Ljubić je pregledano devet pacijenata, od kojih su dvoje upućeni na kućno lečenje, a jedno u bolnicu. U Domu zdravlja je pregledano sedam lica.

Sve inspekcijske službe rade neprekidno na sprovođenju naloženih mera kao i Policijska uprava koja nam je dala podatak da je jutros u skladu sa novim preporukama registrovala 450 lica starijih od 65 godina u supermarketima.

Svi kapaciteti su spremni da odgovore na izazov koji se postavlja pred njih, a da li će kapaciteti biti dovoljni zavisi od epidemiološke situacije. Nadamo se da ćemo predloženim merama vanrednog stanja imati prostor za to.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:

Zavod za javno zdravlje
– 032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 i 064/863 – 88 – 02

Dom zdravlja
– 032/325 – 717 i 032/356 – 993

Rukovodilac Radnog tima
Dr Mihailo Luković

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.