Uhapšeno pet osoba zbog krijumčarenja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u okviru pojačane aktivnosti na suzbijanju trgovine akciznom robom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminala, uhapsili su pet osoba osumnjičenih da su se kao članovi organizovane kriminalane grupe  od jula 2016. godine do marta ove godine bavili krijumčarenjem cigareta, saopšteno je iz policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krijumčarenje, uhapšeni su S.Č.(1974), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, S.Č.(1998), E.B.(1984) i S.R.(1985) sa područja Tutina i E.D.(1984) sa područja Novog Pazara.

Policija je, prilikom hapšenja, kod osmunjičenog S.Č. u automobilu, pronašla 850 bokseva cigareta različitih marki bez akciznih markica i prateće dokumentacije, a prilikom pretresa policija je od osumnjičenih zaplenila i kombi vozilo, sedam automobila i 13.800 evra.

Policijski službenici su u dvadeset akcija od jula prošle godine, na području Kraljeva, Beograda, Novog Pazara, Čačka i Aleksandrovca, ukupno oduzeli 13.833 boksova cigareta različitih marki bez akciznih markica i prateće dokumentacije, za koje se sumnja da su ih članovi ove kriminalne grupe nelegalno preneli preko granične linije Republike Crne Gore i Republike Srbije, navodi se u saopštenju PU Novi Pazar.

Najveći deo cigareta, čija se vrednost procenjuje na više od 24,3 miliona dinara, pronađen je tokom transporta.

Postoje osnovi sumnje da je S.Č. organizovao kriminalnu grupu, čiju su članovi sa jasno definisanim zadacima i poslovima postali ostali osumnjičeni, a koja se po unapred pripremljenom planu i dogovoru bavila nelegalnim prenošenjem cigareta preko granice iz Republike Crne Gore u Republiku Srbiju, bez evidentiranja prometa kod nadležnih carinskih i poreskih organa.

Osumnjičeni će u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *