Učenici škole „1. Novembar“ i korisnici Zračka dobijaju fiskulturnu salu

Čačak – Danas su zvanično počeli radovi na izgradnji fiskulturne sale koju će koristiti učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Prvi novembar“ i korisnici usluga Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“.

http://www.presslider.rs/svaki-kutak-skole-1-novembar-odise-toplinom-i-decijom-radoscu/

Tim povodom, u posetu Čačku došao je državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Stevanović, koji je zajedno sa gradonačelnikom, Milunom Todorovićem, obeležio početak izgradnje ovog objekta.

http://www.presslider.rs/poseban-dan-korisnike-ustanove-zracak-novogodisnji-paketici-uz-koncert-arena-benda/

Prema rečima gradonačelnika Čačka, Miluna Todorovića, rok za završetak radova je 120 dana.

“Ovo je vrlo važna investicija za državu, Čačak, korisnike Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih ometenih u razvoju „Zračak“ i učenike Škole za osnovno i srednje obrazovanje „1. Novembar“. Sa ovim sadržajem imaće elementarne uslove za bavljenje sportom i ostalim aktivnostima.Vrednost radova iznosi 75 miliona dinara, 44,5 miliona opredeljeno je iz gradskog budžeta, a ostatak je obezbedilo Ministarstvo privrede, koje će u 2018. uložiti u naš grad oko 117 miliona za razne projekte”, rekao je Todorović.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović

Državni sekretar Ministarstva privrede, Dragan Stevanović, rekao je da je Čačak pokazao veliku ozbiljnost i da, kako kaže, adekvatno i kvalitetno troše novac iz budžeta grada.

“Nismo imali pravo da im ne izađemo u susret i ne budemo partneri u svim njihovim ambicijama u 2018. Ovo je prvi projekat koji ćemo realizovati 2018. u Čačku. Ima ih još tri. 1. decembra 2017. počela je izgradnja putne i komunalne infrastrukture u Preljini. Vrednost tih radova je 22 miliona dinara. Grad Čačak je obbezbedio 11 miliona, a ostalo Ministarstvo. Verujem da će taj posao biti završen na vreme, da će Čačak nastaviti da stvara uslove za dolazak novih invetsitora”, kazao je ministar Stevanović dodajući da Ministarstvo privrede realizuje sa evropskom investicionom bankom program za socijalni i infrastrukturni razvoj.

Ministar je istakao da su ponosni što će 2018. da se radi saobraćajnica u Vrnčanima, izgradnja, rekonstrukcija i dogradnja dečje ustanove Pčelica u ulicu Veselina Milikića.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: PressLider / Duško Radišić Lejča

Jedna misao o “Učenici škole „1. Novembar“ i korisnici Zračka dobijaju fiskulturnu salu

  • 24. januara 2018. at 18:27
    Permalink

    Da nije ovaj Bucula zalutao,sta li će on ovde?

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *