BESPLATNE RADIONICE ZA MLADE ČAČANE

Preduzetništvo za mlade – Besplatne radionice za mlade Čačane

Imajući u vidu problem nezaposlenosti mladih Kancelarija za mlade kao lokalni partner učestvuje u projektu „Preduzetništvo 101 za mlade iz NEET grupe“ koji sprovodi Asocijacija za afirmaciju kulture uz finansijsku podršku Evropske Unije i Fondacije Ana i Vlade Divac.

Cilj projekta je da osnaži mlade iz NEET grupe da naprave prve korake u svojoj karijeri i da započnu sopstvene biznise, kao i edukacija i informsanost o osnovama preduzetništva. Kroz jednodnevne radionice, ali i mentorskom podrškom, radiće se direktno s mladima iz Šapca, Leskovca, Pirota i Čačka, a potom će se pokrenuti i platforma za učenje koja će biti javno dostupna, a vezana za teme preduzetništva i zapošljivosti mladih.

Učestvovanje u projektu je višestruko korisno i besplatno. Radionice će se sprovesti u subotu 16. jula u prostorijama Startap centra (Trg narodnog ustanka 2) u Čačku. Prijave su otvorene do četvrtka 14. jula i to putem sledećeg linka Prijava za radionice .

NEET populaciju čine mladi koji su nezaposleni, nisu u procesu obrazovanja ili obuke. Drugim rečima, to su mladi od 17 do 30 godina koje se ne nalaze u obrazovnom procesu, niti svakodnevno obavljaju posao. Među mladima nezaposlenost predstavlja jedan od najrasprostranjenijih problema. Pored visoke stope nezaposlenosti, neaktivnost mladih je, takođe, na izuzetno visokom nivou. Kao organizacija koja se godinama bavi omladinskim aktivizmom i preduzetništvom mladih, prepoznali smo ovaj problem.

Pozivamo mlade da iskoriste priliku i prijave se za učešće na radionicama koje će im doneti višestruku korist.
Srdačan pozdrav,

Kancelarija za mlade, Čačak
adresa: Trg ustanka 2-6, 32000 Čačak
e- adresa: kzm.cacak.ler@gmail.com
telefon: 032/ 349 252
Facebook: www.facebook.com/kzmcacak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *