ČAČAK KOGA NEMA

ČAČAK KOGA NEMA

Risim i Ćirke protiv zaborava

Izložba slika i crteža

Galerija RISIM

Otvaranje: 10. maja u 19h

Zatvaranje: 15. avgusta 2023.

Radno vreme:

Utorak – petak: 10 – 20h

Subota i nedelja: 10 – 15h

Ponedeljkom – izložba zatvorena za posetioce

Bogić Risimović Risim i Dragan Ćirković, slikari plejade znamenitih Čačana kojima Umetnička galerija ,,Nadežda Petrović“ za ovu priliku, iz širokog i raznovrsnog opusa izdvaja radove tematski okrenute ka njihovom Čačku, ljudima, simbolima i antologijskim pričama vremena sredine XX veka kakvog su ga videli ili ga nosili u sećanjima. Svako iz svog rakursa, Risim – koloristički poeta, a Ćirke dinamični ekspresivac su Čačak (svet) koga više nema osvetlili i time sklonili od zaborava u likovne segmente pune intimnih momenata, osećanja privrženosti, sigurnosti i razumevanja kroz istoriju turbuletnih okolnosti mikrosveta u kome su živeli. Koliko su bili nežni prema svome gradu jednako su ga oslikavali realno i bez ustezanja da mu daju karakteristike palanke u centru Šumadije – centru Srbije. Čačak se tada, kao i sada, razvijao atipično, samostalno, oslonjen na sopstvene snage i svestan da će, ako ne raznobojne vojske zlonamernika, dobronamerna Morava svakako prekrojiti. Takav je „zapis“. Obavezujuće za umetnike, hroničara, književnika je da grad i ljude koji su ga stvorili sačuva za buduće molekularno adaptirajuće robo -arheologe treće generacije sa bezbroj pitanja koja u njihove servere još nisu unesena:

R2D2: – Potvrđujem otkriće skelata ljudske vrste 90%. 20% skelet vrste životinje poznate kao majmun.

CPIO3: – Koordinate: 43°53′17″N 20°20′35″E / 43.888166°N 20.343166°E. Tražim preciznije podatke.

KLOi x8: – Vremenska zona: UTC+1 i UTC+2, nadmorska visina 240 m, površina 636 km²

Lokacija po topografskim kartama planete Zemlja kodirana kao Chachak. Značenje nepoznato. Po zemaljskom računanju vremena postoji od 5500 godina pre 1. godine. Uništeno godine 3456. nakon 1. godine. Aglomeracija uništena dezintegratonsko – protonskim snopom ispaljenim sa planete Andromeda 6. Detaljnije u analizi broj 0804#1959#DM. Šifra: #secret.

Kraj analize.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *