Čačanska “gracija” ponela zvanje majstora karatea 3. DAN

“Za sve što radimo u bilo kojoj oblasti života, neophodno je želeti, postaviti cilj, jasan, realan, izazovan. Kada postavite takav cilj na polovini ste puta do uspeha, a cilj je vaša zvezda vodilja”, kaže predsednik i trener KK “Nemanja”, Marija Paunović.

Marija Paunović (devojačko)

Marija Raičković (devojačko Paunović), nekada poznata kao uspešan takmičar KK “Nemanja”, a danas izvrstan trener ovog čačanskog kluba je, upravo zahvaljujući svom cilju stigla do uspeha. Marija je, zahvaljujući vrednom radu, mnogobrojnim uspesima, ostavrenim rezultatima stekla zvanje majstora karatea 3. DAN, uručeno od prof. dr Vladimira Jorge. Takođe, zvanično joj je u Beogradu dodeljena i diploma Operativnog trenera

“Otišla sam na polaganje za 2.DAN, međutim, profesor je tražio sve više tehnika, kata, razgovorao sa mnom kao sa nekim ko polaže za veće zvanje. Na kraju, na moje veliko oduševljenje i iznenađenje, uručio mi diplomu za 3. DAN. Rekao je da zaslužujem mnogo više, zbog tolikih godina u karateu, jer me poznaje i zna moje rezultate, zna koliko sam predana i poslu trenera sada u klubu nakon Zoke i jednostavno, po njegovim rečima ja zaslužujem to. Generalno, meni mnogo znači ovo zvanje, ostvarila sam veliki cilj i želju, popela sam se na višu lestvicu u karateu i proširila svoje vidike, koje svako majstorsko zvanje nosi sa sobom. A, činjenica da jedna ljudska i sportska veličina poput prof. dr Ilije Jorge, donese takvu odluku, na takav način uruči diplomu, za mene je nešto što se rečima teško može opisati”, sa puno emocija priča za PressLider Marija.

Prof dr Vladimir Jorga prilikom uručivanje diplome Mariji Raičković

U svet karate sporta ušla je sa 10 godina. Kao mlađa takmičarka, osvajala je medalje na državnom nivou. ali ono što ostaje zapravo jesu rezultati u seniorskoj konkurenciji, gde sam Od 2012. do 2018. sa svojim timom u seniorskoj konkurenciji bila je osvajač Državnih, Evropskih, Balkanskih i Svetskih zlatnih medalja, ali i one, zbog čega joj je posebno drago, osvojene medalje pojedinačno.

“Plan, moje zvezde vodilje, idola, podrške i uzora u svemu, trenera Zorane i mene zapravo je i bio da svoje uspehe vremenom podignem na viši nivo, a to je svakako veće majstorsko zvanje, a njena želja je bila i da, baš, bude od prof. dr Vladimira Jorge, jednog od osnivača karatea u staroj Jugoslaviji. Znam i sigurna sam, da je ona i gore na nebu, ponosna na mene i da će zauvek paziti na mene i naše “Nemanjiće”. Ja sam i zbog nje ponosna na sebe”, ponosno kaže Marija.

A da ne bude da sve možemo sami, jer ne možemo, veoma bitna stavka na putu do uspeha je podrška.

“Kao mnogo puta do sada, shvatila sam koliko je podrška važna u životu, i koliko treba da je negujemo, čuvamo i budemo zahvalni što je imamo. Od samog početka imala sam neizmernu podršku od mojih roditelja, Milisava i Danke, brata Milana, svog dečka, a sada supruga Dragana, koji je bio inicijator ovog polaganja. Znao je koliko mi to znači i hvala mu na tome. Da bi ostvarili postavljeni cilj, jedini način da to postignete jeste da mu se celi posvetite, radom, ljubavlju i istrajnošću. Kada god da se nađete u teškoj situaciji, ne odustajte od sebe, svojih mogućnosti i potencijala. Oni se nalaze u vama i niko vam ih ne može oduzeti”, poručuje Marija.

Marijin suprug Dragan Raičković

Sada, KK “Nemanja” na svom čelu ima osobu koja na članove može preneti ogromno znanje i usmeriti ih na pravi put do uspeha.

“Kada čovek nosi majstorsko zvanje u sebi on ga sa radošću prenosi na druge, bez obzira koje je zvanje u pitanju. Karate je veština koja sa svakim novim zvanjem, iziskuje od karatiste da ide dalje, napred i traži još. Uvek sam želela da osetim ukus pobede I da moje mesto bude sa prvacima. U meni je bilo previše istrajnosti, želje, volje, borbe, snage da bih se tek tako predala. Sve što sam radila i postizala, kao i ovo zvanje bilo je, prvenstveno, da bih usavršila samu sebe, podigla klub na veći nivo, i sa mojom Zokom u srcu i mislima, ostvarila zajedničke planove. Naši lični rezultati i rezultati naše dece su nešto što govore o nama, koliko smo opravdali to zvanje koje nosimo i koliko smo ga vredni.”, naglašava ova mlada i uspešna karatistkinja.

Inače, Marija Raičković, devojačko  Paunović, rođena je 1990.godine. Završila je Visoku školu tehničkih strukovnih studija u Čačku, gde se i dalje nalazi na Master studijama mašinstva. Kao student generacije ostala je da radi u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, kako kaže, zahvaljujući mentoru prof. dr Radisavu Đukiću.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: Privatna arhiva

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.