ČETIRI medalje na PRVENSTVU SRBIJE za AK“ČAAK“

Čačak – U subotu i nedelju, 16. i 17. februara, u Beogradu je održano dvoransko prvenstvo Srbije u atletici za mlađe juniore/ke na kome su nastupila tri takmičara AK „ČAAK“.

Foto; ALEX

Trka na 60 metara je obeležena dobrim nastupom Ivane Ilić, koja je posle pobede u kvalifikacijama zabeležila pobedu i rezultat 7,78 sekundi, što je svega 0,03 sekunde slabije od njenog ličnog rekorda.

Jedna od najuzbudljivijih trka bila je na 1500 metara, u kojoj je odličan nastup i lični rekord zabeležio Ognjen Nikolić zauzimanjem 2. mesta. Ovo su Ognjenu prvi nastupi u mlađe juniorskoj konkurenciji, pa u narednom periodu možemo očekivati još bolje rezultate.

Ognjen Nikolić 2. mesto

Drugog dana prvenstva Srbije Ivana Ilić je zauzela 2. mesto u trci na 200. metara.

Ivana Ilić 2.mesto

U trci na 3000 metara kod muškaraca, posle lavovske borbe, do druge srebrne medalje i još jednog ličnog rekorda došao je Ognjen Nikolić.

Ognjen Nikolić 2. mesto

Mora se istaći i nastup Sanje Đoković, trećeg člana AK „ČAAK“  na ovom takmičenju, koja je u trci na 3000 metara za mlađe juniorke zauzela 4. mesto, a u trci na 1500 metara je bila peta.

„Ovo je moj prvi nastup u ovoj godini i zadovoljna sam postignutim rezultatima. Imala sam pauzu zbog povrede, koja se javila zbog loših uslova za trening, sada se vraćam u trenažni proces. Povredu sam uspešno prevazišla zahvaljujući trudu i zalaganju fiziotarapeuta, Miodraga Vasića, inače vlasnika Kinetic studia Čačak. Posebno me raduje dobar nastup Ognjena Nikolića i Sanje Đoković, pa se nadam da ćemo na predstojećim takmičenjima postići još bolje rezultate i izboriti mesto u reprezentaciji“, istakla je  Ivana Ilić.

„Zadovoljan sam postignutim rezultatima i plasmanima, velika razlika je takmičiti se u dvorani i na otvorenom. Imali smo samo jedan trenig u dvorani, jer je na žalost ASS otkazao pripreme za Ivanu Ilić i Ognjena Nikolića, što je jasan pokazatelj odnosa Saveza prema mladim talentima. Zato su po pitanju nastupa u dvorani takmičari iz Beograda i okoline u velikoj prednosti. Komisija za sport GU Čačak je napravila raspodelu sradstava po sportovima, sa kojom se skoro svi slažu. Ono što je tragično je kriterijum dodele novčanih sredstava od strane Čačanskog sportskog saveza, koji na žalost ni posle 2. godine postojanja nema ili ne želi da pokaže pravilnik o dodeli sredstava, a vrši raspodelu novčanih sredstava. Sada postaje jasno zašto naš klub nije pozvan na osnivačku skupštinu ČSS i zašto atletiku u UO ČSS predstavlja osoba koja je imala prosečne atletske rezultate, a nas zanima upravo raspodela sredstava namenjenih atletici. Žalosno je to što je AK „ČAAK“ za projekat besplatnog rada sa decom u predškolskom i mlađem školskom uzrastu tražio 200.000 dinara naravno odbijen, dok je za sličan projekat neko drugi dobio veliki novac. Zato i ne čudi novi izum da je u sportu bolje imati tradiciju nego rezultat. Mi smo već tri godine najuspešniji čačanski atletski klub na osnovu liste uspešnosti ASS. U prošloj godini imamo najuspešniju atletičarku mlađu juniorku i najuspešnijeg atletskog trenera za mlađe juniorke u Srbiji, četvoro proglašenih za najuspešnije sportiste po kategorijama i stručnjake u Čačku, 12 medalja sa državnih prvenstava, medalju sa Balkanijade, 13 mesto na OI mladih na kojim su nastupile skoro sve države sveta, preko 60 dece vežba u klubu, posle više od 20 godina klub je organizovao ulične trke u gradu, ali izgleda da pojedincima koji odlučuju o sredstvima u oblasti sporta u Čačku to ništa ne znači“, rekao je trener AK „ČAAK“ Dragan Dukanac.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *