Članovi AK „ČAAK“ pokazali visoku fizičku spremnost u planinskom trčanju na Kablaru

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča
Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju po deseti put je održano  27. aprila na planini Kablar (selo Rošci) u organizaciji AK „ČAAK“, u saradnji sa „Udruženjem Čačana u Čačku, a pod pokroviteljstvom Atletskog Saveza Srbije.
Foto: PressLider

Loši vremenski uslovi, teška i zahtevna staza nisu bili prepreka da 150 takmičara prođe kroz cilj. Od petnaest kategorija takmičenja, sedam je bilo promotivnog karaktera, dok je osam imalo takmičarski karakter.

Trke juniorki/juniora, seniorki/seniora bile su izborne za reprezentaciju Srbije koja će nastupati na Prvenstvu Balkana.
Foto: PressLider
Foto: PressLider

Ognjen Nikolić, koji na svakom takmičenju postaje sve bolji, sjajnom pobedom u trci mlađih juniora na 4000 metara još jednom je pokazao dominaciju.

Ognjen Nikloić, foto: PressLider/ D. Radišić Lejča
„Ognjen je na takmičenje došao sa petnaestodnevnih priprema reprezentacije koje su održane na Zlatiboru. Ovom pobedom i pokazanom formom je potvrdio da je sve bliži normi za EYOF. Veliku zahvalnost dugujemo osoblju „KINETIC STUDIA“ na čelu sa fizioterapeutom Miodragom Vasićem, koji su uspešno sanirali povredu Ognjena Nikolića i doprineli da bude spreman za postizanje ovakog uspeha“, rekao je njegov trener, Dragan Dukanac.
Ognjen Nikolić 1. mesto, foto: PressLider
Ognjen Nikolić 1. mesto / foto: PressLider

Mlađa juniorka, Sanja Đoković, imala je težak zadatak. U veoma jakoj konkurenciji u trci na 4000 metara, pred svojom publikom, branila je prošlogodišnju titulu. Pored dobrog nastupa ove godine se morala zadovoljiti drugim mestom.

Sanja Đoković 2. mesto
Prema rečima Dragana Dukanca problemi koji su se javili usled intezivnog rasta, a koji uslovljavaju umanjen trening i veoma česte pauze, bili su razlog da Iva Zelenović zauzme 2. mesto u trci pionirki na 2000 metara.

Iva Zelenović 2. mesto, pored nje trener Srđan Jović, foto: PressLider

Malo sportske sreće je nedostajalo Nikoli Vasiću da svoj povratak na atletsku stazu obeleži na najbolji mogući način u trci seniora na 10000 metara. Pored toga sto je imao dugu pauzu i što je ovo bio njegov prvi seniorski nastup Nikola je zauzeo odlično 4. mesto.

U trci atletskih škola A i B (500 metara) koja je bila promotivnog karaktera najmlađi članovi AK „ČAAK“ osvojili su, čak, osam medalja.

U kategoriji atletske škole za devojčice rođene 2010. godine i mlađe, bronzanu medalju osvojila je Maša Janković.

Maša Janković 3. mesto, foto: PressLider
Kod dečaka rođenih 2010. godine i mlađih odličan nastup su imali Lazar Cvetić osvajanjem 2. mesta i Lazar Kuljanin koji je bio 3.
Lazar Cvetić 2. mesto i Lazar Kuljanin 3. mesto

Kod devojčica rođenih 2008. i 2009. godine Kristina Đurović je zauzela  2. mesto, 3.mesto pripalo je Jani Janković, dok je četvrta bila Nađa Jović.

Kristina Đurović 2. mesto, Jana Janković 3. mesto, foto: PressLider

U trci dečaka rođenih 2008. i 2009. godine za mlade nade AK „ČAAK“ Vuk Grujić je osvojio najsjajnije odličje, srebrna medalja je pripala Andreju Cvetiću, dok je bronzu osvojio Jovica Prelić.

Andrej Cvetić, foto: PressLider
Vuk Grujić 1. mesto, Andrej Cvetić 2. mesto, Jovica Prelić 3. mesto, foto: PressLider/ D. Radišić Lejča

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *