“Dan pešačenja u Srbiji”: Šetaj, opusti se i uživaj uz PD „Kablar“

Čačak – PD “Kablar“ u subotu, 16. septembra tradicionalno organizuje Veliku planinsku trku koja je ove godine 22. po redu, a istovremeno Planinarski savez Srbije odredio je ovaj dan za obeležavanje jedinstvene republičke akcije “Dan pešačenja u Srbiji”.

Ovim povodom pozivamo Vas da budete naši dragi gosti na stazi koja vodi od manastira Vavedenje do planinarskog doma PD “Kablar“ u Ovčar Banji. Trasa, ukupne dužine 13 km, nije zahtevna, ni kondiciono, ni tehnički, a pogodna je i za vožnju biciklom. U pauzama “trke”, koja nema takmičarski karakter, planirana su i kratka predavanja o Ovčarsko-kablarskoj klisuri, planinarenju i našem društvu. Na stazi će biti prisutni redari PD “Kablar“ i ekipa Crvenog krsta. Po završetku akcije u našem planinarskom domu u Ovčar Banji, u neposrednoj blizini manastira Nikolje, ugostićemo Vas tradicionalnim planinarskim ručkom, kuvanim pasuljem i salatom, po ceni od 150.00 dinara. Prevoz od železničke stanice u Čačku, gde je planirano otvaranje trke, do manastira Vavedenje i nazad, iznosi 150.00 dinara. Start akcije je u 8 časova sa platoa isped železničke stanice u Čačku, kod stare lokomotive.

U cilju omasovljenja Velike planinske trke, predvideli smo i rutu koja bi imala isključivo izletnički karakter. Planirano je da se u pratnji vodiča posete Banjski potok i manastiri, Blagoveštenje, Ilinje i Nikolje, sa posetom našem planinarskom domu, ukupne dužine 6 km. U našem domu je za zainteresovane planiran ručak (kuvani pasulj i salata, po ceni od 150.00 dinara). Ukoliko preferirate šetnju u odnosu na planinarenje, ovo je pravi izbor za Vas. Start Izleta je u 12 časova sa parkinga letnje bašte restorana “DOM” u Ovčar Banji. Prevoz izletnika koji će se okupiti u Ovčar Banji, nije organizovan. Postoji mogućnost dolaska u Ovčar Banju vozom iz Čačka koji po redu vožnje polazi u 11.35 časova, a u povratku za Čačak u 16.40 iz Ovčar Banje.

Nadamo se da će nas vremenske prilike poslužiti. Na Vama je da ponesete dobro raspoloženje, dovoljnu količinu vode, nešto za užinu, a za uspomene koje ćemo rado prepričavati pobrinuće se planinari PD “Kablar”. U vremenu u kome je otuđenje primetan sociološki fenomen, nemojte propustiti priliku da na par sati isključite mobilni telefon, oslušnete prirodu i uživate u pogledu na prelepi krajolik i u razgovoru sa svojim sugrađanima.

Manastir Vavedenje, foto: Eparhija Žička

Važna napomena: Svi učesnici na akciju polaze dobrovoljno, na sopstvenu odgovornost, kako u pogledu lične bezbednosti tako i u pogledu materijalne i krivične odgovornosti za svoje postupke. Takođe, učešće na akciji mora biti u skladu sa zdravstvenim i fizičkim sposobnostima svakog pojedinca. Organizator ne odgovara za eventualne povrede izazvane samovoljom, zdravstvenim problemima, konzumiranjem alkohola i sl. Vođe organizovanih grupa planinara dužni su da vode računa o ponašanju svojih članova. Akcija je zamišljena kao organizovana šetnja na čelu sa vodičem. Potrebno da učesnici poštuju uputstva organizatora kako ne bi došlo do lutanja na stazi i drugih neželjenih posledica. Svako napuštanje kolone i predviđene staze je na sopstveni rizik i odgovornost.

Prijavu obavite do 14.9.2017. godine.
Kontakt za Čačak: Saša Barać, 064/8526048, Mila Tomić 064/2059373
Kontakt za Gornji Milanovac: Boris Levai, 064/1923816
Očekujemo Vas i srdačno pozdravljamo,

PD “Kablar” Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.