Dani evropske baštine u čačanskoj Biblioteci

Čačak – Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ uključila se u proslavu Dana evropske baštine u Srbiji 2016, manifestacije koja se u Evropi obeležava od 1984. godine , a čija je ovogodišnja tema „Kulturno nasleđe i zajednice – živeti s nasleđem“. Čačanska Biblioteka tokom septembra učestvuje sa dva programa čime potvrđuje sopstvenu neizostavnu ulogu u upravljanju kulturnim nasleđem čačanskog kraja.

Ovogodišnja teme je „Kulturno nasleđe i zajednice – živeti s nasleđem“
Ovogodišnja teme je „Kulturno nasleđe i zajednice – živeti s nasleđem“

U četvrtak, 8. septembra u 14 časova u Pozajmnom odeljenju za odrasle čitaoce, povodom Međunarodnog dana pismenosti biće otvorena izložba minijaturne knjige iz fonda Narodne biblioteke Srbije pod nazivom „Minijatura na zrnu graška“. Izložbu otvaraju dr Dejan Vukićević, bibliotekar savetnik NBS, autor izložbe i dr Bogdan Trifunović, direktor Biblioteke.

U ponedeljak, 19. septembra 19 časova u čačanskom Narodnom muzeju biće predstavljena knjiga dr Tatjane Brzulović Stanisavljević „Porodična prepiska kneza Miloša Obrenovića“. U promociji učestvuju dr Tatjana Brzulović Stanisavljević, bibliotekar-savetnik u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ u Beogradu i Aleksandar Marušić, istoričar i direktor Muzeja rudničko-takovskog kraja iz Gornjeg Milanovca. Ulogu moderatora preuzeće dr Bogdan Trifunović, direktor Biblioteke, a odlomke će čitati Marija Radulović i Slobodan Nikolić.

Oba septembarska programa Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ su osim u Srbiji najavljeni i na sajtu Dana evropske baštine.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.