Dani zabavnog fudbala širom Srbije i regiona

Majdanpek, Rudna Glava, Donji Milanovac i Osečina postaju centri zabavnog fudbala, a deca u ovim gradovima će tokom septembra i oktobra meseci imati priliku da pohađaju Otvorenu zabavnu školu fudbala, 15, 16. i 17. septembra, a u Osečini i Pećkoj na gradskom stadionu sa početkom od 11.00 časova, 22. i 23. septembra, saopštili su organizatori.

skole

Za mališane u Majdanpeku, Rudnoj Glavi i Donjem Milanovcu dani zabavnog fudbala su 24 i 25. septembra, kao i 01. i 02. oktobra, kada će se časovi u najvećoj zabavnoj školi na Balkanu odigravati u ovim mestima.

Nakon prvog ciklusa škole u svakom od ovih mesta, deca učesnici škole iz Majdanpeka i Rudne Glave odlaze u Donji Milanovac gde će biti organizovan zajednički rad 08. i 9. oktobra. Poseta Rudnoj glavi i zajednički rad na isti način planirani su za 15. i 16. oktobar, dok će se završnica škole održati u Majdanpeku, 22. i 23. oktobra.

skole333

Projekat Otvorenih zabavnih škola fudbala, koji organizuje danska nevladina organizacija CCPA (Cross Cultures Project Association), okuplja oko 10 000 hiljada dece uzrasta od 7 do 14 godina, u zemljama regiona, s ciljem stimulacije pomirenja, približavanja i izgradnje mira među zajednicama različitih etničkih struktura.

U projektu učestvuju deca i odrasli, ljubitelji fudbala iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Kosova i Crne Gore.

Školama u Majdanpeku, Rudnoj glavi, Donjem Milanovcu i Osečeni prethodile su škole u Blacu , Prokuplju, Petrovu, Gračanici, Pirotu i Babušnici, a uslediće još brojne skole širom regiona, čiji će datumi održavanja biti naknadno objavljeni.

skole11

Tako će se povodom obeležavanja Dečije nedelje Otvorena zabavna škola fudbala u Čoki održati u periodu od 3 do 5. oktobra u terminu od 09 do 12 časova. Ostojićevo će domaćin školi fudbala planiranoj za Dečiju nedelju biti 6. oktobra, dok je 07. oktobar razervisan za Padej.

Projekat “Otvorene zabavne škole fudbala” je započeo još 1998.godine u posleratnoj Bosni i Hercegovini, a danas živi u skoro svim zemljama bivše Jugoslavije i još petnaestak zemalja Kavkaza, Bliskog Istoka i Afrike.

decaskole

Projekat na Balkanu finansiraju UEFA i lokalne zajednice, učesnice projekta. Takođe, značajna podrška ostvaruje se i sa krovnim kućama fudbala, kroz razvoj “Grassroots Football” projekta u zemaljama Balkana.

Izvor: Kuća Dobrih Vesti / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *