DODELJENE STUDENTSKE I UČENIČKE STIPENDIJE

ДОДЕЉЕНЕ СТУДЕНТСКЕ И УЧЕНИЧКЕ СТИПЕНДИЈЕ

 

 

Студентске стипендије Града Чачка ове године су добила 143 студената, који су стекли услов за ову врсту бесповратне помоћи пошто су имали просек виши од 8,5. Они ће током 10 месеци примати по 8.000 динара.

Ученичку стипендију, од 4.000 динара месечно, у десет рата, добило је 17 ђака који са одличним успехом похађају школу за таленте.

Једнократне награде од по 12.000 динара додељене су за 22 студента прве године факултета, који су на коначној ранг листи имали 95 или више бодова. Исту суму новца, као награду на освојеном првом, другом или трећем месту на републичком такмичењу, добила су 73 ученика основних и средњих школа.

Као најбољи студенти, са просечном оценом 10, Милица Букарица, Анастасија Рубаковић и Милена Дукић су добиле од Града по лаптоп.

Стипендије и награде најбољима је доделио градоначелник Чачка Милун Тодоровић

-Један од најлепших догађаја у граду је када награђујемо наше младе, образоване суграђане, оне који се труде и својим радом постижу запажене резултате. Они су наша будућност, и наша је обавеза, али и велико задовољство, да им на њиховом путу ка циљу помажемо, колико смо у могућности. Град је ове године, за ове намене, определио 17 милиона динара за 255 ученика и студената. Њихов мотив да буду најбољи нама даје мотив да нам увек буду на првом месту. Град ће увек стајати уз своје ђаке и студенте, а трудићемо се да им створимо све услове да, након што се одшколују, пожеле у Чачку да се запосле и оснују своје породице -рекао је Тодоровић.

 

ГРАД ЧАЧАК

КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Тел. 032/30-90-36

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.