Dodeljene zahvalnice za doprinose u ostvarenju zadataka CK

Čačak  – Svečana Skupština Omladinsko terenske jedinice „Dr Dragiša Mišović“ Crvenog krsta Čačak održana je u subotu 25. juna u sali Doma učenika i tom prilikom uručene su zahvalnice pojedincima i udruženju „Popusti za mlade“ za doprinose i zalaganje u ostvarenju zadataka ove ustanove.

Foto: PressLider
Foto: PressLider

Tema je bila „Delovanje u nesrećama i obuka volontera za delovanje u nesrećama“.

Predsednik udruženja „PZM“, Stefan Ćebić je istakao da je velika čast što je ova organizacija bila u mogućnosti da pomogne u akcijama CK, ali i da će to nastaviti da radi u budućnosti.

„Još od srednjoškolskih dana sam uključen kao volonter u poduhvate CK, a sada mi je drago što naše udruženje može da doprinese njihovom radu. Često me pitaju šta imamo od volontiranja, zašto se angažovati za neki cilj ako ništa materijalno nećemo dobiti zauzvrat? Odgovor je jednostavan. Nije sve u novcu, jer ništa ne može zameniti osećaj kada pomognete nekome i vidite osmeh na njegov licu“, rekao je predsedavajući najmlađe čačanske organizacije koja se svakodnevno trudi da olakša život mladima u gradu na Moravi.

Pričajući o svom iskustvu, Ćebić je pozvao mlade da se uključe i podrže rad Omladinsko terenske jedinice „Dr Dragiša Mišović“ jer će na taj način učiniti dobro sebi, ali i drugima.

Udruženje PZM Jjedno od dobitnika zahvalnice OTJ, Foto: PressLider
Udruženje PZM jedno od dobitnika zahvalnice OTJ, Foto: PressLider

„Kroz PZM trudićemo se da edukujemo mlade i prenesemo im značaj humanitarnog rada. Potrudićemo se da se naša saradnja sa OTJ produbi, ali i da naši članovi daju veći doprinos u njihovim aktivnostima“, naglasio je on.

Ove godine Crveni krst Srbije slavi 140 godina. To je humanitarna, nezavisna, neprofitna i dobrovoljna organizacija, osnovana za teritoriju Republike Srbije. Crveni krst Čačka je deo organizacije CKS čiji su osnovni zadaci omasovljavanje organizacije, zdravstveno posvećivanje, dobrovoljni socijalni rad i dobrovoljno davalaštvo krvi i mnoge druge aktivnosti.

Stefan Ćebić prima zahvalnicu u ime udruženja PZM, foto: PressLider
Stefan Ćebić prima zahvalnicu u ime udruženja PZM, foto: PressLider

Izvor: PressLider

 

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *