Dr Jovanović: Pridržavanjem mera zajedno dolazimo do konačnog cilja, OPREZNO i PAŽLJIVO TEK SADA

Čačak – Prema rečima načelnika infektivnog odeljenja čačanske Opšte bolnice Branka Jovanovića već dva meseca unazad imamo ovako, već poznatu, epidemiološku situaciju u našem gradu i okruženju i, kako kaže, svesni smo činjenice da situacija ni malo nije laka, ni jednostavna.

“Potrebna je svakodnevna pažnja i svakodnevna borba. U tom grotlu te borbe nalazi se i naše infektivno odeljenje koje ima dva infektologa, ali ima takvu organizaciju da su mnoge druge kolege iz ustanove priskočile nama u pomoć. Od samog starta smo organizovali 24-časovni nadzor nad pacijentima koji su hospitalizovani. Borba nije ni malo jednostavna, zahteva pažnju i angažman, ne samo nas lekara u ustanovi, već sve više i sve intezivnije pažnju naših sugrađana, odnosno naših pacijenata. Uspeli smo da epidemiološkim i edukativnim merama ovu epidemiju za sada držimo pod kontrolom. To je jedna ključna stvar u celoj ovoj priči”, rekao je dr Jovanović.

Dr Jovanović je istakao da obzirom na trenutnu aktuelnu epidemiološku situaciju u kojoj se pokazuju podaci postepenog smirivanja, treba pojačati pažnju i biti krajnje oprezan.

“Sada je neophodno intivizirati sve one mere koje su nam epidemiolozi sugerisali. Pridržavanjem tih mera zajedno ćemo doći do konačnog cilja, znači do konačne pobede. Ako sad popusti pažnja onda ćemo ući u nešto o čemu ne bih želeo ni da razmišljam, a to je obnavljanje cele ove priče. Ono što bih, kao neko ko se sa svojim kolegama bori protiv ovog virusa, poručio sugrađanima je SAD TEK OPREZ I PAŽNJA”, naglasio je on.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.