Dr Luković: Očekujem pad broja obolelih, veliki problem su privatne žurke

Čačak – Prema rečima rukovodica Radnog tima, dr Mihaila Lukovića, bolnica je sada na udaru i svi kapaciteti su preusmereni na pomoć bolnici.

Dr Mihailo Luković, foto: Epicentar Press

„Jedan od problema je rešavanje broja ležajeva na čemu ćemo raditi u narednom periodu kako bi dobili nekih 150 mesta. Mi nemamo izbora i moramo da uspemo i tako dobijemo prostora za nekih mesec do mecesc ipo dana. Ja očekujem do kraja ove nedelje da počne da opada broj obolelih. Veliki je priliv bio, a mali otpust i to je bio problem. I dalje je isti trend dolaska pacijenata“, objašnjava dr Luković.

Prema preseku stanja Radnog tima u protekla 24 sata broj ležećih pacijenata je bio 169. Pregledano je 110 pacijenata. Na respiratoru je i dalje 10 pacijenata. Jedan pacijent je preminuo. Otpušteno je 9 pacijenata, a primljeno 28. Ukupno preminulih je 19, na teritoriji Čačka 14, dva iz Gornjeg milanovca, tri iz Ivanjice. U izolaciji je 50 lica na teritoriji Čačka, okrug 70.

„Ne očekujem skok, već samo pad broja obolelih. Skok može samo da bude u nekoj ustanovi ili staračkom domu i samo se toga plašim. Sve ostalo ćemo rešavati. Još uvek smo daleko od pacijenata u hodnicima i daleko od toga da pacijenti nemaju kiseonik“, istakao je dr Luković.

Inspekcijska služba je obavestila Radni tim o organizovanju manifestacija u okruženju i okupljanju mladih.

„Gornji Milanovac nije proglasio vanrednu situaciju pa se, prema našim saznanjima organizuju nekakvi sabori muzike, večeras ili sutra u Koštunićima i ja im čestitam na tome. Mladi organizuju žurke sa parolom „Jači smo od sudbine“. Nećemo biti jači od sudbine. Oni će i dalje širiti infekciju, a mi smo tu da gasimo požar i da se borimo sa sutuacijom koja nas zadesi“, kazao je on.

Prema njegovim rečima ova epidemija bi trebala da ima hod od 6 do 8 nedelja, a mi smo, kako kaže dr Luković, sada u četvrtoj nedelji.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *