Dr Luković: Po meni, u ovom trenutku, epidemiološka situacija u Čačku je povoljna

Čačak – Uspeli smo da napravimo jednu timsku amtmisferu i da to, kao tim, polako sve savladamo zahvaljujući merama vanrednog stanja i zahvaljujući disciplini građana, rekao je na današnjoj konferenciji za medijije rukovodilac Radnog tima dr Mihailo Luković.

Dr Mihailo Luković, foto: MNA, Miloš Lukić

“Da nije bilo takve discipline mi zaista ne bi postigli ovo što smo postigli, a mislim da smo nešto postigli. Bili smo u strahu da ne dođe do incidenta vezanog za stračke domove. Naglasio bih da smo imali njihovo razumevanje, odnosno da su svi bili disciplinovani. Prethodna nedelja nam je ukazala da ulazimo u zonu sporadičnih slučajeva. Došli smo u situaciju da imamo mali broj bolesnika koji je bio ispod 10 u bolnici, pa ispod deset u “Plavoj hali” koju ćemo, u zavisnosti od mnogih drugih faktora, u naredna dva do tri dana da zatvorimo”, rekao je dr Luković.dodajući “ako me pitate do kada će da traju ti sporadični slučajevi, to sam Bog zna”.

On je istakao da je sada dozvoljeno da se građani potpuno normalno ponašaju, i da imamo situaciju gde se normalno živi.

“Ukoliko krene povećan broj obolelih zbog intimnijeg kontakta unutar društva mi imamo mogućnosti da ih redovnim radom držimo pod kontrolom i ne moramo da preduzimamo vanredne mere. Naravno, još uvek ostaje oprez i strah kod staračkih domova. Što se tiče bolnice oni će zadnji da odahnu”, kazao je on.

ZZJZ, Dom zdravlja i Opšta bolnica Čačak uzeli su ukupno oko 1623 uzorka do sada, od kojih je 159 lica bilo pozitivno, u Čačku 95, Gornjem Milanovcu 56, Lučanima 5 i Ivanjici 3.  Do sada je na teritoriji Moravičkog okruga preminulo 19 osoba, u Čačku 13, Gornjem Milanovcu 5 i Ivanjici 1 lice.

Policijska uprava je izvestila da je na nivou okruga bilo 2.050 lica pod merama samoizolacije, a trenutno je u Čačku 58 lica.

Izlečenih u Čačku je 15, a u Gornjem Milanoivcu 22.

“Moj je utisak je da se sve ovo u Čačku odvijalo na jedan korektan i jedan vrlo skladan način. Svaki segment nas koji smo učestvovali u gašenju ove epidemije delovao je sinhrono i korektno. Naravno tu su u građani koji su zaista imali razumevanja za sve ono što je rađeno. Po meni, u ovom trenutku, epidemiološka situacija u Čačku je povoljna”, istako je dr Luković.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.