Dr Luković: Proradio tunel za dezinfekciju, na našu sreću sve ide svojim tempom

Ako je prethodni dan po nečumu karakterističan to je po tome što je Plava hala krenula sa radom  i  što je proradio tunel za dezinfekciju u bolnici, rekao je predsednik Radnog tima dr Mihailo Luković.

“U Plavoj hali smeštena su 4 pacijenta, a u toku dana se očekuju još neki. Sve ostalo na našu sreću ide svojim tempom koji je dosta korektan. Imali smo samo dva prijema u bolnicu. Od 58 uzoraka koji su stigli iz Btajnice i 6 iz Kraljeva, pozitvinh u Čačku je 6, Gornjem Milanovcu od 23 uzoraka  5 pozitivno, ukupno 14. Lučani imaju 3, a Ivanjica 1. Stigli su nam brzi testovi, malo smo počeli sa njima da radimo. Trenutno se obrađuju dve sredine, jedna je dijaliza u bolnici i druga je zatvor. Tokom današnjeg dana biće poslato 48 uzoraka u Batajnicu. Na pregledu u Ljubiću je bilo 19 pacijenata, 9 sa povišenom temperaturom, 3 su upućena na test. Policijska uprava nakon sređivanja svih podataka ostala je na 316 lica u samoizolaciji. Civilna zaštita radi svoj posao, juče su tretirali oko 9000 m2, Dom zdravlja i starački dom u Vranićima”, kazao je dr Luković.

On je naglasio da što se tiče Domova za stare oni su od prvog trenutka, nečekajući ničije ni nikakve preporuke, iste stavili pod nadzor.

“Imali smo jednu iontervenciju u Kačulicama, uzeli smo briseve, svi su negativni. Svi Domovi za stare su u dogovoru sa nama odradili dezinfekcije koje su trebale da budu odrađene. Imamo odličnu sradnju sa obe spomenute ustanove”, istakao dr Luković.

Direktor Opšte bolnice u Čačku, dr Miroslav Sretenović, rekao je da je tokom jučerašnjeg dana u bolnici kroz prijemno trijažnu ambulantu prošlo 10 pacijenata, od toga su bila dva prijema na infektivno odeljenje.

“Ukupno imamo 23 pacijenta na bolničkom lečenju, jednog pacijenta na respiratoru koji je u ozbiljnom stanju. U toku prepodneva smo jednu pacijentkinju poslali u KC Kragujevac. Juče popodne je proradio tunel za dezinfekciju. Stanje u bolnici treniutno je redovno. Radili smo preventivne testove na dijalizi i za sada su svi negativni. Dobili smo jednu količinu brzih testova koji će nam služiti kao orjentacioni testovi, a za validne i konačne rezultate i dalje ćemo koristiri briseve. U toku dana je došlo i nekoli negativnih duplih testova tako da ćemo danas, verovatno, imati i neke pacijente koje ćemo otpustiti ili na kućno lečenje ili na druga odeljenja zbog lakše kliniče slike. Dobili smo i nalaz preminulog pacijenta i on je pozitivan na koronu, tako da se to uklapa u kliničku sliku i način lečenja koji smo sprovodili u bolnici”, kazao je dr Sretenović.

Foto: Grad Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *