Dr Luković: Sledeće krize za Svetog Nikolu, kao i za Novu godinu

Čačak – U Opštoj bolnici Čačak, na kovid odeljenjima, hospitalizovano je 193 pacijenta, a tokom jučerašnjeg dana preminulo je devet osoba, podaci su Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa.

Dr Mihailo Luković, fotoarhiva PressLider

„U bolnici je juče bilo osam plus jedan smrtni ishod. Taj plus jedan je pacijent iz Lučana, koji je preminuo na prijemu, nije ni stigao da uđe u bolnicu“, kazao je rukovodilac tima dr Mihailo Luković.

Iz bolnice je juče otpušteno sedam osoba, na bolničko lečenje primljene su 23 osobe, a u Plavoj hali u Atenici, gde se smeštaju pacijenti sa lakom kliničkom slikom, nalazi se 39 osoba.

Dr Luković je upozorio da je zdravstveni sistem i dalje prenapregnut, kao i da radi sa smanjenim kapacitetima.

Prema izveštaju članova Radnog tima pouzdano se može reći da postoji trend pada broja novoobolelih.

Kako je naveo dr Luković, to se ogleda na svim poljima i na polju rezultata, procenta pozitivnih od ukupnog broja i na polju prvih pregleda.

Upozorava da će sledeće krize biti za Svetog Nikolu, kao i za Novu godinu.

„To su momenti kada se narod druži i okuplja“, pojasnio je dr Luković.

RTS

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.