Dr Sretenović: Odnos otpuštenih i primljenih pacijenata nije zadovoljavajući

Čačak – Prema rečima direktora čačanske bolnice, dr Miroslava Sretenovića, situacija u bolnici se malo smirila i smanjen je broj ležećih pacijenata.

Dr Miroslav Sretenović, foto: PressLider

„Pregleda u našoj ambulanti i dalje ima u značajnom broju što za posledicu ima broj prijema koji je i dalje negde oko 10 dnevno. Paralelno sa tim ima i većeg otpusta pacijenata, onih koji su u značajnom poboljšanju i koji idu ka izlečenju. Međutim, još uvek taj odnos otpuštenih i primljenih pacijenata nije zadovoljavajući, dakle kapaciteti su još uvek prilično popunjeni. U poslednje vreme povećan je broj pacijnata starije životne dobi sa pratećim oboljenjima“, rekao je dr Sretenović.

On je istakao da je jedan deo bolnice ostao u ne-kovid sistemu zbog urgentnih, hitnih, neodložnih pogoršanja hroničnih stanja.

„Mi, trenutno, imamo 116 pacijenata u zgradi nove bolnice. Tu se odrađuje jedan veliki deo posla i pokušavamo da sva ta stanja budu pregledana i po potrebi hospitalizovana. Naravno, nije moguće izvesti sve ambulantne preglede kako zbog prostornih kapaciteta tako i zbog ljudskih. Mi, zaista, ne možemo praviti neke dugoročnije planove što se bolnice tiče, jer ne znamo u kom će stepenu biti novih pacijenata, da li i koliko će biti novih prijema i da li će naši kapaciteti koji su sada u kovidu biti zauzeti u ovom procentu“, istakao je dr Sretenović dodajući da se sve operacije koje nisu hitne, koje nisu životno ugrožavajuće ne rade, već, samo hitne operacije i da, kako kaže, počinju da se rade maligniteti“

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *