Dr Sretenović: Situacija u bolnici je vrlo ozbiljna, apel da građani poštuju i sprovode sve mere

Čačak – Prema rečima direktora Opšte bolnice Čačak dr Miroslava Sretenovića situacija u čačanskoj bolnici je vrlo ozbiljna.

Dr Miroslav Sretenović, foto: Epicentar press

“Povećan je broj pacijenata koji prolazi kroz prijemnu ambulantu, samim tim je povećan broj pcijenata na bolničkom lečenju To su pacijenti kod kojih postoji izražena klinička slika koji sa rendgenskim snimkom pluća, laboratorijom I simtomima zaslužuju bolničko lečenje. Trenutno je 58 pacineta na bolničkom lečenju, a bolnica raspolaže sa 13 respiratora. Što se tiče njihove starosne strukture mogu reći da je to stanovništvo mlađeg i srednjeg životnog doba. Ima i zaraženih lekara, ali oni nisu zaraženi u bolničkim uslovima. Klinička slika je raznovrsna, imamo blagih do zaista ozbiljnih pneumonija i upale pluća koje mogu da progradiraju. Situacija, ponavljam još jednom, zaista je ozbiljna, jedino da se apeluje na građanstvo da se smanje kontakti, smanje druženja, da se sprovode sve mere koje će biti i koje su već uvedene zbog ovakve situacije”, rekao je Sretenović dodajući da još uvek pokušavaju da zgradu nove bolnicu ne uvode u kovid sistem, a Plava hala, trenutno. ne zadovoljavva kriterijume potrebnog bolničkog lečenja.

PressLider / Epicentra press

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.