Drugi upisni rok na FTN-u

Čačak – Posle prvog upisnog roka na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku ostalo je 68 slobodnih mesta za upis u prvu godinu studija na studijske programe osnovnih akademskih studija i 181 slobodno mesto na pet studijskih programa osnovnih strukovnih studija.

U drugom upisnom roku za četvorogodišnje akademske studije, što se tiče studija iz budžeta, slobodno je 11 mesta na Informacionim tehnologijama, pet na Elektroenergetici, jedno mesto na Računarskom i softverskom inženjerstvu, četiri mesta na Inženjerskom menadžmentu i 21 mesto na trogodišnjim akademskim studijama Informacione tehnologije u mašinstvu. Takođe, na raspolaganju je ukupno 26 mesta namenjenih samofinansirajućim studentima.

Za trogodišnje studije osnovnih strukovnih studija slobodno je 68 budžetskih i 113 samofinansirajućih mesta. Najviše mesta za studije iz budžeta ima na Elektrotehnici i računarstvu: 27, na Mašinstvu i inženjerskoj informatici 15, Grafičkoj tehnici 13, Proizvodnom i ekološkom menadžmentu 11 i dva mesta na informacionim tehnologijama.

Prema ranijim najavama, do drugog upisnog roka očekuje se i akreditacija novog trogodišnjeg studijskog programa Odevno inženjerstvo i dizajn koji pored klasičnog načina studiranja predviđa i model dualnog obrazovanja.

FTN u Čačku je posle integracije sa Visokom školom strukovnih studija najbrojniji Fakultet na kragujevačkom Univerzitetu i ove godine u prvom upisnom roku bilo je 623 slobodna mesta za buduće brucoše.

Drugi upisni rok počeće 1. septembra prijavljivanjem kandidata koje će trajati zaključno sa 3. septembrom. Prijemni ispiti su planirani: 7. septembra za osnovne strukovne studije i 8. septembra za osnovne akademske studije. Upis primljenih kandidata biće od 13. do 15. septembra.

Iznosi godišnjih školarina za samofinansirajuće studente su: 81 hiljada dinara za akademske i 70 hiljada dinara za strukovne studije.

Detaljnije informacije o upisu na Fakultet tehničkih nauka u Čačku dostupne su na sajtu Fakulteta kao i materijali za pripremanje prijemnog ispita.

PR tekst

Foto. FTN Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *