Dva miliona dinara za cvetne piramide u Čačku

Kupe sa cvećem su, u dogovoru sa lokalnom samoupravom, postavljene na osam lokacija u gradu, a izrada jedne kupe košta oko 40.000 dinara, piše Dženarika info.

Čačansko „Gradsko zelenilo” je prošle nedelje postavilo dvadesetak dekorativnih kupa sa cvećem na osam lokacija u gradu. Dragan Nikolić, direktor preduzeća, kaže da je ideja za postavljanje ovakvog cvetnog aranžmana sprovedena u dogovoru sa lokalnom samoupravom. Prema njegovim rečima, konstrukcija je napravljena na osnovu kupe koju je prethodno rukovodstvo preduzeća kupilo pre nekoliko godina, a koja je koštala četiri puta više.

– Prethodno rukovodstvo je kupilo kupu napravljenu od plastike, ali je bila preskupa, koštala je oko 160.000 dinara. Bila je jako lepa, ali prema našoj proceni skupa. Zahvaljujući našem građevinskom inženjeru, koji je inače i tehnički direktor preduzeća, osmišljeno je rešenje da na jeftiniji način, svojim radom izradimo kupe. Konstrukcija je sasvim drugačija od one koja je prvo uzeta, radi se o metalnom ramu na kome se nalaze plastični prstenovi. Cena kupovine materijala i rada je oko 40.000 dinara po jednoj kupi. To je podržalo gradsko rukovodstvo. Pošto imamo pejzažne arhitekte, oni su dali predloge gradonačelniku i njegovom pomoćniku za zaštitu životne sredine, gde treba postaviti ove kupe.

Cvetni aranžman je postavljen prema programu poslovanja „Gradskog zelenila”, a grad Čačak je za to izdvojio dva miliona dinara.

– Izrada kupa i njihovo celogodišnje održavanje u koje spadaju zalivanje, prihrana i druge agrotehničke mere košta oko dva miliona. To finansira Grad Čačak. Inače, vrste koje su posađene podnose vrlo visoke temperature, ali naravno, vrlo je važno i svakodnevno zalivanje. Radi se o visećim vrstama, muštkatlama i surfinijama, koje mogu da izdrže do kasne jeseni, kaže Nikolić.

Dženarika info

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.