FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN

Francuski filmski karavan:DOBA SAZREVANJA

Program realizovan u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu.

PRAVI MOMAK (Un vrai bonhomme) – utorak 21. jun 2022. godine
Režija: Benžamen Paren (FRA, 2019, 88 min)
Stidljivi i osetljivi tinejdžer Tom se sprema za polazak u novu školu. Njegov stariji brat Leo mu pomaže da se uklopi, ali Tom će morati da se oslobodi Leovog pritiska kako bi pronašao svoj put…

PLIVAJ ILI POTONI (Marche ou créve) – sreda 22. jun 2022. godine
Režija: Margo Bonom (FRA, 2018, 85 min)
Plahovita i buntovna sedamnaestogodišnjakinja Eliza želi da uživa u letnjem raspustu na strmim padinama Verkora, gde je odrasla. Međutim, njena majka odlazi od kuće ostavši je da se sama sa ocem brine o bolesnoj sestri.

ŠKOLSKI ŽIVOT (La vie scolaire) – sreda 23. jun 2022. godine
Režija: Mehdi Idir (FRA, 2019, 111 min)
Mlada pedagoškinja Samija dolazi u jednu školu na lošem glasu u Sen Deniju, gde se suočava sa nedisciplinom i društvenom stvarnošću tog pariskog kraja, ali i dobrim raspoloženjem koje vlada među učenicima i kolegama.

METEORITI (Les météorites) – četvrtak 24. jun 2022. godine
Režija: Roman Laguna (FRA, 2019, 85 min)
Provodeći leto između svog sela na jugu Francuske i zabavnog parka u kom radi, šesnaestogodišnja Nina mašta o avanturi. Neposredno pre susreta sa Moradom, ona uočava plameni meteorit na nebu koji pada na planinu.

Mala sala, od utorka 21. juna do četvrtka 24. juna 2022. godine u 20:30 časova
Ulaz je slobodan.

21.6.2022.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *