FTN ČAČAK RASPISAN KONKURS ZA STUDIJE PO DUALNOM MODELU OBRAZOVANJU

Чачак је први град у Србији који је, на иницијативу привреде, добио дуални студијски програм – Одевно инжењерство и дизајн на Факултету техничких наука.

За прву генерацију будућих струковних инжењера из области одевног инжењерства конкурс је расписан за 40 студената, од којих ће 20 студирати по дуалном моделу образовања. Пријављивање кандидата за новоакредитовани студијски програм Одевно инжењерство и дизајн обавља се електронски и лично 5. и 6. октобра, а пријемни испит биће 7. октобра 2021. године у 10 сати.

За полагање пријемног испита за упис на овај нови студијски програм, могу се пријавити кандидати са завршеном четворогодишњом или трогодишњом средњом школом. Студенти за пријемни могу полагати испит из теста знања или теста стручног знања из области текстилства.

Студијски програм Одевно инжењерство и дизајн је настао као резултат потребе за образовањем кадрова за ову грану индустрије у Моравичком округу и шире, Кластера модне и одевне индустрије Србије, и Привредне коморе Републике Србије. Републичка влада је дала подршку да се унапреди квалитет образовања у високом школству, односно, да се конкретни студијски програм предложи као даље унапређење резултата пројекта „Подршка у развоју и успостављању Националног модела дуалног образовања“.Детаљније: http://www.ftn.kg.ac.rs/upis

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.