Glumačka radionica Doma kulture Čačak predstavljala svoj grad i zemlju na Riječkom karnevalu

Čačak – Na 37. Riječkom karnevalu, održanom od 21. do 23. februara, inače najvećem karnevalu na Balkanu, učestvovala je i Glumačka radionica Doma kulture Čačak sa predstavom „Mačor u čizmama“ u režiji Vladimira Jocovića.

Pored 116 karnevalskih grupa i 11000 učesnika , Glumačka radionica je na najbolji mogući način predstavila kulturu našeg grada, ali i našu zemlju.

„Zahvalnost za to dugujemo predsedniku Hrvatsko- srpskog prijateljstva i zameniku gradonačelnika Rijeke, dr. Nikoli Ivanišu, kao i potpredsedniku tog udruženja Dušku Nikoliću, Turističkoj organizaciji grada Rijeke ali i našem gradu Čačku koji je omogućio ovo divno putovanje, kao i Televiziji Galaksija 32, koja je medijski ispratila ovaj događaj“, kažu u Glumačkoj radionici dodajući da su na ovaj način, pokazali da je otvorena nova perspektiva saradnje između gradova Rijeke i Čačka.

Ekipa predstave „Mačor u čizmama“ je, pored karnevalskog festivala u Rijeci koja je ove godine evropski predstavnik kulture, imala i igranje u Gomirju u Primorsko-goranskoj županiji. Pred prepunom salom pozdravljeni su ovacijama i oduševljenjem tamošnje publike na uigranoj kolektivnoj igri, originalnosti i glumačkim kreacijama.

Publika je takođe uživala u muzičkim songovima u predstavi koji su delo Svetlane Vukomanović i Željka Pantelića, kostimskim kreacijama Marine Kaplarević i koreografijama Jelene Milovanović.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.