Gradska biblioteka obeležava Međunarodni dan studenata

Čačak – Svetski dan studenata obeležava se u znak sećanja na 17. novembar 1939. godine kada su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su protestovali protiv okupacije, a više od 1200 akademaca tada je odvedeno u koncentracione logore. Nakon ovih događaja usledilo je zatvaranje svih čeških univerziteta i studentskih domova koji su pretvoreni u kasarne. Iste godine Međunarodno veće studenata u Londonu proglasilo je 17. novembar za Međunarodni dan studenata.

unnamed

Povodom Međunarodnog dana studenata, u četvrtak 17. novembra, upis u Gradsku biblioteku „Vladislav Petković Dis“  za sve studente biće umanjen za 50%, odnosno cena godišnje članarine iznosiće 200 dinara. Svi zainteresovani sugrađani toga dana moći će da pogledaju izložbu stručnih knjiga iz oblasti ekonomije, marketinga, menadžmenta, sociologije, elektrotehnike i drugih prirodnih i društvenih nauka, saopšteno je iz ove kulturno-obrazovne ustanove.

Izložba će biti postavljena u Pozajmnom odeljenju za odrasle čitaoce. Takođe, u sklopu obeležavanja Svetskog dana studenata, Biblioteka promoviše i aplikaciju za Android mCobiss, kojom se omogućava pretraživanje elektronskog kataloga knjiga biblioteka u Srbiji na mobilnim uređajima, kao i besplatnog bežičnog pristupa internetu u čitaonicama Biblioteke za sve studente koji imaju Eduroam naloge. Na ovaj način Gradska biblioteka se pridružuje obeležavanju Međunarodnog dana studenata, koji se u Srbiji i svetu obeležava kao simbol borbe za demokratsko obrazovanje i društvo.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.