Gradska bibliotika bogatija za 1.896 naslova

Čačak – Najširi krug korisnika čačanske Biblioteke (njih 7.400 trenutno aktivnih) određuje nabavnu politiku kuće, tj. profil kupovine knjiga, što putem javnih nabavki, što kroz otkup Ministarstva. Osim kupovine, koja je najoptimalniji vid nabavke u svim javnim bibliotekama, knjige i drugi bibliotečki materijali nabavljaju se i putem obaveznog primerka, poklona i razmena.

Foto: GB "Vladislav Petković Dis"
Foto: GB „Vladislav Petković Dis“

Trudeći se da zadovolji čitalačke potrebe svih korisnika bez obzira na životno doba, pol, stepen obrazovanja, zanimanje, interesovanja itd. ali i da uradi najbolji mogući odabir publikacija u sve većoj izdavačkoj produkciji tim bibliotekara Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ nabavlja aktuelne i kvalitetne publikacije (po sadržini i fizičkim svojstvima), one za koje smatra da će se koristiti, a ne skladištiti obraćajući posebno pažnju na popunjavanje fonda za decu i mlade, piše na sajtu GB „Vladislav Petković Dis“.

Grad Čačak je u 2016. godini obezbedio 1.400.000 dinara za nabavku knjiga za Biblioteku od kojih je za prvih sedam meseci kroz dve javne nabavke za knjige potrošeno oko 500.000 i nabavljeno oko 800 knjiga. Do kraja godine, najvećim delom posle Beogradskog sajma knjiga, kada je i najbogatija izdavačka ponuda, biće nabavljene knjige u vrednosti 900.000 dinara.

Ministarstvo kulture Republike Srbije svake godine otkupljuje znatan broj knjiga za javne biblioteke, pa i za čačansku. Ove godine su od Komisije za otkup publikacija prispeli spiskovi sa preko 2.200 ponuđenih publikacija sa kojih su bibliotekari mogli samostalno da vrše odabir knjiga iz izdavačke produkcije 2015. i popune svoj fond. Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ imala je sumu od 1.162.690 dinara što je za oko 160.000 dinara manje nego prošle godine, a svoj fond je obogatila sa 1.896 novih knjiga.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *